Rallylydnad i regn och mörker

Sol och vackert väder under dagen och ihållande duggregn på kvällen! Är det inte typiskt? Fem tappra deltagare var vi trots allt idag när träningen drog igång vid 18.00 ute på UHAC:s parkering. Vi började med att repetera lite grundläggande regler så som att målet under tävling är att genomföra banan så korrekt som möjligt med skyltarna som enda instruktion. Domaren ger endast tecken för start. Hunden behöver inte befinna sig i korrekt fotposition, men den ska befinna sig under förarens kontroll. Det är tillåtet att obegränsat använda både röst- och/eller teckenkommandon, dvs man får prata, klappa i händerna eller använda andra uppmuntrande ord/läten. Upprepade kommandon påverkar inte bedömningen. Det är däremot inte tillåtet att ge tillrättavisande eller åthutningar. Föraren får inte heller medvetet röra vid hunden. Teamet ska utstråla glädje och samarbete! Vi konstaterade att under träning är godis, leksak och annan på tävling förbjuden belöning, tillåten, MEN att ordet "nej" och andra tillsägelser bör undvikas även på träning! Anledningen är att det annars lätt kan slinka ur av bara farten på tävling också!

Exempel på skyltar vi övade på under dagens träning.

Exempel på skyltar vi tränade på idag.

Vi byggde även upp en liten bana, ca 10-12 skyltar, för att få känna på hur det känns att sätta ihop momenten och få hunden att behålla koncentrationen lite längre!

Efter träningen var det väldigt skönt att få komma in på caféet och värma sig med lite fika! =)

Svårt att se texten på bilden? Här är en direktlänk till alla skyltar med tillhörande momentbeskrivning i Nybörjarklassen: http://www.rally-lydnad.se/regler/regler_2011/Rallylydnad_Mom_Nyborjarklass.pdf

Hälsningar,
Theres
Postat av: Elisabeth

Det var tappert av er tycker jag! :D

2011-03-10, 07:20:28 - URL: http://sterner.blogg.se/xx

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.