Temadag: Freestyle

Efter en inställd temadag i Freestyle i våras så var det idag äntligen dags! Nio förväntansfulla ekipage samlades inne på klubben vid 11 på förmiddagen för en genomgång av instruktören och landslagsmedlemmen Hanna Eriksson och hennes hund Grizzly. Vi gick igenom lite teori innan vi begav oss till Celsiusplanen och började träna trick. Under det första passet tränade vi på att hunden skulle snurra runt sig själv, gå ett varv runt oss och gå slalom mellan våra ben. Vilka kommandon man använder är olika så bättre att jag säger vad vi gjorde.

Sen blev det sallad till lunch på caféet och vila för hundar och mattar innan vi begav oss till planen igen. Att ha hunden mellan benen och kunna gå framåt och bakåt stod först på schemat, följt av ett trick som kallas "pippi", för stora hundar gäller det att sätta upp tassarna på matte eller husses axlar bakifrån och ha huvudet först på höger sida av matte/husses huvud och sedan på vänster. För små hundar var målet att få upp dem på ryggen och sedan axlarna. Sist ut var tricket att hoppa över ben och armar. De flesta satsade på ben och med hjälp av staketet lyckades det bli en hel del fina hopp!

I slutet av dan var alla riktigt nöjda och många hade fått blodad tand på freestyle - en sport full av trick, kommandon och skratt! Som Hanna sa, lydnad är enklare på det sättet att du vet precis vilka moment som är med varje gång. Freestyle är där mer krävande då du ska göra ett eget program till varje tävling med musik och moment i en bra ordning. Men det är en rolig utmaning! Och som sagt var många taggade! Kanske blir det en freestyle kurs senare? Många verkade i alla fall intresserade!

Photobucket Photobucket

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket Photobucket

Photobucket

Photobucket
Postat av: Yvonne

Vilka fina bilder och vad roligt ni verkar ha haft!

2011-09-17, 19:36:58 - URL: http://www.uhac.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.