Off RL Tävling 8 juli


Tänk på!


Så gick det tillVaccinations kontroll inne på sekreteriatet på UHAC, Erika jobbar på för fullt!Blivande domare Emma får hjälp av skrivarna Lovisa och Frida med att bygga bananDet var en massa folk där! 30 tävlande (vissa tävlade visserligen två gånger) och en hel del funktionärer gjorde kvällen så bra som den blev.Domare Agneta tillsammans med skrivaren FridaEmma dömde vid sidan av, egen skrivare fick hon - här Johanna

Sen blev det prisutdelning där alla som klarat banan fick välja ett pris. För att se vilken plats alla hamnat på kan ni klicka här. Till prispallen hade vi tre stycken egengjorda koppel i läder som vi hoppas kommer slitas med kärlek!


Stort Grattis!

Ett STORT grattis till de tre som kom på prispallen i den inofficiella Rally Lydnadstävlingen!Erika Gemzell med Hasta - Lovisa Nilsson med Cinna - Liza Hellgren med Cazper

Härliga valpar!

Bättre sent än aldrig, eller hur?

Den 26 maj hade vi Valplekis för första gången på UHAC! Nio valpar var anmälda men med en oanmäld som också kom så blev det tio stycken små valpar! Olika raser och olika storlekar gjorde att det blev en spännande kväll. Vi delade upp gruppen i två, beroende på valparnas storlekar och tog oss till att börja med kvällens program.

Den ena gruppen började med det som vi kallade "Utmaningen". Utmaningen bestod dels av att gå igenom en tunnel som vi ställt upp, dels gå in i en bur och dels krypa under en filt in under en stol. Alla dessa saker kan vara lite småläskiga trodde vi, Cinna, Lovisas Aussie, tyckte inte om att gå in i buren från början. Men alla valparna var riktigt duktiga och tyckte inte alls att det var något problem! Både mattar och valpar klarade alla utmaningarna galant!

Den andra gruppen började med det som vi kallade "Kroppskontroll" som bestod av två saker, inkallning och gå på en planka. Inkallningen är kanske inte så mycket kroppskontroll egentligen, men vi tyckte den passade in där. Det var lite olika nivåerna på valparnas inkallning, de flesta kom direkt när matte kallade in. Shiva fick vi utmana lite mer genom att matte fick ställa sig i andra änden av caféet. Jag lurade bort Shiva och fick sedan säga "okej" till hennes ägare, för Shiva hade lärt sig "Kalla in" och sprang då tillbaka till matte utan att matte hunnit kalla in egenligen. Plankan använde vi för att ge dem lite självförtornede och för att börja lära valparna att det finns något bakom framtassarna. Till en början låg den bara på marken men för de som inte tyckte det var några problem så höjde vi den successivt hela tiden. Vissa hade den tillslut mellan två pallar i luften och klarade det galant!

Vi avslutade med att valparna fick leka. Alla lekte lite olika och det märktes att de flesta inte utsatts för den här formen av lek någon gång vilket inte är så konstigt. Det viktigaste var att alla valparna fick ta det i sin takt, så de som tyckte det var lite obehagtligt tog vi helt enkelt undan och de fick komma fram i slutet när de andra valparna lugnat ned sig och/eller börjat gå hemåt.

Allt i allt var det en riktigt givande och rolig kväll, vi hade det mysigt allihopa och fick lära oss nya saker, även vi som ledare! Härliga Hund var där och gjorde ett repotage som skulle dyka upp i nästa tidning trodde hon (är inte säker på när den kommer eller om den redan har kommit) så håll utkik efter den!

Planerna för Valplekis är nu att ha det någon gång ibland, lite beroende på hur populärt det är. Håll utkik på hemsidan och på bloggen för att få mer information om det!


Hälsningar,
ElisabethFull rulle under lekstunden

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.