Valpkurs och spår

Det var valpkurs tillfälle 6 i torsdags och då var det dags för ekipagen att prova på att spåra.
Alla ekipage var jätte duktiga och vädret visade sin bästa sida.

 
 
 
 
 

Torsdag på UHAC

En vanlig torsdag på UHAC så kan det vara 2 olika kurser efter varann. Den här torsdagen var det valpkurs och rallylydnadskurs för nybörjare. På valpkursen så blev det genomgång av tidigare övningar så som ligg kvar och följa med i koppel med kontakt m.m. Det blev sen genomgång av lite nya övningar ex stanna och sitt kvar med störning samt gå igenom tunnel. På rallylydnadskursen så var det genomgång av nya skyltar. Hur man läser skylten och hur man sen utför momentet. Alla ekipage var jätte duktiga.
 
Bilder från valpkursen
 
 
Bilder från rallylydnadskursen
 
 

Unghundskurs tillfälle 4

Idag var det tillfälle 4 på unghundskursen som är på måndag kvällar. Eftersom det var ett så ruggigt väder så höll vi till inomhus. Vi började med att mingla rund och avslutade minglet med ligg kvar övning i grupp (se bild 1). Sen blev det åka buss övning där ekipagen fick samarbeta eftersom dom blev ombedda att sätta sig i bokstavsordning (se bild 2). Nästa samarbets övning blev att åka hiss. Entrè mattan fick visa hissens storlek (se bild 3). Alla ekipagen var jätte duktiga. Vi hade sen fika paus med teori, Hundens vård och skötsel. Sen körde vi vidare med hinderbana och kliva upp på pilatesboll. Ett litet smakprov på hur ett kurstillfälle kan vara på UHAC.

Aktivitetspromenad

Till dagens Aktivitetspromenad kom nio duktiga ekipage med totalt tio hundar, som på ett strålande sätt genomförde dagens aktiviteter som bla bestod av godissök, kontaktövning, hopp över / kryp under hinder. Vi provade även på en Nej övnining och lite Gå fint i koppel!
Bra kämpat Allihopa!!
//Anna

 

 

Allmänlydnads avslutning

Idag var det avslutning på allmänlydnadskursen som varit varannan tisdag 8 gånger.
Först var det promenad i vårsolen som gällde långs ån. Alltså gå fint i koppel övning.
Sen blev det lite klicker övningar. Alla ekipagen har gjort stora framsteg och var jätte duktiga.
På bilderna kan ni se Sonja, Harry, Sessan och Gizmo.
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.