Följ med på Aktivitetspromenader!

 
Nu startar vi upp promenaderna på Seminariegatan 29!

UHAC anordnar aktiveringspromenader för alla våra medlemmar. Dessa leds av en blivande instruktör som kommer att visa olika tips på hur man kan aktivera sin hund enkelt på promenaden och hjälpa till om ni har några frågor samt ger en ypperlig möjlighet till att socialträna sin hund.
 
Promenaderna tar ca en timma och därefter finns möjlighet att fika inne på klubben.
 
Priset för promenaderna är 20kr med betalning på plats.
Föranmäl gärna till [email protected]  så vi vet hur många vi blir varje gång.

Det finns även möjlighet att köpa ett klippkort som kostar 100kr för sex promenader. Pengarna sätts då in på UHACs PG eller BG. Ett klippkort kommer sedan finnas tillgänglig på klubben att hämta ut.

Vid varje promenad får du en lott och får då möjlighet att vara med i en utlottning i början av 2013.
 
Följande datum och tider är planerade:
Söndag 4/11 kl. 13:00 Ledare: Anna
Torsdag 8/11 kl. 14:00 Ledare: Elin
Fredag16/11 kl. 14:00 Ledare: Elisabeth
Söndag 25/11 kl. 13:00 Ledare: Anna
Fredag 7/12 kl. 13:00 Ledare: Johanna
Söndag 16/12 kl. 13:00 Ledare: Josefin
Fler datum kommer.
 
Samling utanför klubblokalen på Seminariegatan 29!

Julfika med marknad och tipsrunda

 
Förra året bjöd vi in till Julfika - i år gör vi det igen! Första advent, söndagen den 2 december, mellan kl 15:00 och 17:00 bjuder vi in alla våra medlemmar på julfika i våra nya lokaler. Läs inbjudan här.
 
UHAC bjuder alla medlemmar på julfika: pepparkaka, lussebulle och glögg finns till alla.
 
Det kommer finnas hantverkare och företagare från klubben på plats. Passa på att köpa julklappar och mycket annat! Ställ frågor och kika, prova och prata med företagarna och hantverkarna som alla är medlemmar i klubben.
 
Det kommer finnas en tipsrunda gjord och sponsrad av företagarna. Mellan kl. 15:00 och 16:15 kan man gå denna. Priserna i tipsrundan är sponsrade av företagarna och prisutdelning kommer ske kl. 16:45 inne på klubben.
 
Årets Julhund 2012
Som förra året som kommmer Årets Julhund 2012 att utses. Har du en julig bild på din hund? Skicka in den till oss! Fram till den 18 november finns möjligheten att skicka in din juligaste bild på din hund till [email protected]. En jury kommer då ta fram de fem bästa bidragen som ni medlemmar mellan den 18 november och den 1 december får möjlighet att rösta på. Vem ska bli Årets Julhund 2012? Vinnaren kommer redovisas den 2 december kl. 16:45 på Julfikat!
 

Klubbmästerskap i Rallylydnad


Medlemsmöte

 
Ett stort tack till alla medlemmar som ikväll dök upp på medlemsmötet! Det blev en trevlig kväll med nya tankar och idéer och där styrelsen fick möjlighet att informera lite om klubben i allmänhet. Och såklart - med otroligt gott fika!!
 
Under möter informerade vår kassör oss om hur UHAC ligger till ekonomiskt där vi fick kika lite på en resultat- och en balansräkning för 2012 fram till september. I och med att det var fram till september så var den inte fullständig men vi kunde ändå konstatera att det såg bra ut för klubben idag.
 
Nina informerade sedan lite om Ullmax och la ut frågan om det kanske är någon som skulle vilja ta med en katalog och sälja hos sitt företag eller liknande? T.ex. om du vill ta med en katalog och lägga på ditt stall eller dylikt? Vi pratade även om att möjligheten fanns till att bjuda in ett kompisgäng eller dylikt om det finns intresserade för att informera på klubben där man även kan klämma och känna på kläderna. Om du undrar något om Ullmax - maila [email protected].
 
Styrelsen informerade sedan om vad som är på gång - lite om kurser, läger och allt möjligt. Träningsgrupper diskuterades (för mer information, maila [email protected]) och vi frågade om någon hade förslag på vart vi kunde ha nästa läger. Några förslag dök upp men om ni har fler så maila gärna [email protected]! Vi pratade även om de promenader som är på gång och om det är någon mer som skulle vilja hålla i någon promenad så är det bara att hojta till!
 
I och med att vi nu har ny lokal så kom även frågan hur vi ska sköta denna. Vi fick då in ett förslag från en medlem på hur det ska skötas som kommer diskuteras av styrelsen. Det man kan försöka tänka på är att kanske torka hundens tassar och sina egna skor på dörrmattan utanför för att försöka hålla smutsen utanför. Hur städningen i övrigt ska lösas kommer bestämmas inom en snar framtid.
 
Sista punkten på agendan för dagen var en fråga om det fanns någon mer som skulle vilja göra något i föreningen. Vi tar tacksamt emot all hjälp vi kan få, liten som stor! Så är du sugen på att hjälpa till med något eller om du har en idé om något som du vill ha - tveka inte på att höra av dig!
 
När mötet var klart fick vi äntligen njuta av fikat och mingla runt.
 
Tack för en supertrevlig kväll!

Duktiga unghundar!

Igårkväll var det dags för den andra unghundskursen som började i slutet av augusti att träffas för sista gången. Deltagarnas önskningar om vad som skulle göras var vardagslydnadsövningar - gärna sådana när vi skulle vara nära varandra och verkligen jobba med fokus på våra hundar.
 
Sagt och gjort. Vi fick alla koppla loss hundarna. I och med att vi då absolut inte fick förstöra för varandra så jobbade alla otroligt bra med sina hundar! Vi gick en liten promenad på led in i stora kursrummet och sen vidare in i lilla. Där satt vi ned en liten stund innan vi gick ut i entresalen och tränade där.

Det blev lite slalomgående mellan varandra. Vi fick byta platser med den som var mitt emot oss. Ella, Lava och Eddie fick ligga i mitten av salen medan resten av hundarna gick omkring. Allting avslutades med att hundarna skulle ligga bredvid varandra i två linjer medan fröarna stod på utsidan. Svårt var det men alla lyckades!! Otroligt duktiga förare och hundar jobbade stenhårt med sina hundar! Så kul att se hur duktiga alla är och vad förarna kan när de bara måste!
 
Här är lite bilder från avslutningen, tagna av Åsa Bilow.
 
 
Hundarna är platsade utanför (sittandes eller liggandes) och förarna fick
gå in i mitten, skaka hand och tacka för en trevlig kurs.
 
 
Ella och Eddie ligger i mitten, de andra ska sedan gå runt ett halvt varv.
 
 
Så otroligt duktiga hundar! Framifrån från vänster - Eddie + Ella, Zacke + Zelda, Lava + Franco
 

UHAC intar Seminariegatan 29

Idag har vi jobbat för att flytta över alla möbler mm. till Seminariegatan 29. Många bord, stolar och annat var det som skulle flyttas, fyra släpkärror blev det med saker plus en del fulla baksäten men vi hann komma en bra bit på vägen!
 
Från och med måndagen den 15 oktober hålls alla kurser på denna adress! Det är enbart Cirkus UHAC som kommer träffas på Celsiusplanen den 15 oktober.
 
Här är lite bilder från de nya lokalerna.
 
Det regnade lite på vägen...
 
 
Och haglade lite på flyttlassen...
 
 
Åsa plockar in med hjälp (?) av Datcha
 
 
Ullmax syns tydligt! Kom och kläm och känn på kollektionen - perfekta inför den stundande vintern!
 
 
Det lilla köket
 
 
"Lilla" kursrummet
 
 
"Stora" kursrummet

Vi flyttar!

Från och med måndag den 15 oktober så finns vi inte längre på Björkgatan utan vi kommer hålla till i våra nya, fina lokaler på Seminariegatan 29. Vi hoppas på att kunna fortsätta vår verksamhet med ännu fler kurser nu i och med större lokaler! Caféverksamheten kommer för tillfället inte finnas kvar i samma omfattning utan fika kommer erbjudas till våra kursdeltagare.
 
Hur hittar du till oss?
 
Åker du buss så tar du buss nr 13 mot Librobäck. Gå av på hållplats "Seminariegatan" och ta höger in på Seminariegatan. Gå drygt 250 m innan du kommer fram till Seminariegatan 29. Gå på högra sidan av huset och ta tredje dörren (finns en UHAC skylt på den).
 
Åker du bil och kommer från Stockholm tar du Tycho Hedéns väg, rakt fram genom de två första rondellerna. I den tredje rondellen tar du vänster (tredje avfarten) och kör in på Gamla Uppsalagatan (290). Kör ca. 1,4 km innan du kör in på Fyrisvallsgatan. Kör ca 500m innan du tar höger in på Seminariegatan. Kör cirka 250m innan du anländer till Seminariegatan 29. För parkeringsplatser, se bild nedan.
 
Åker du bil och kommer från Enköping kommer du in i Uppsala via Väg 55. Ta avfart/påfart höger in på Väg 272 och kör ca 300m. Följ skyltar på Luthagen, Fyrishov. Sväng höger in på Börjegatan och kör 400m. Sväng vänster in på Fyrisvallsgatan och kör ca 500m innan du tar höger in på Seminariegatan. Kör cirka 250m innan du anländer till Seminariegatan 29. För parkeringsplatser, se bild nedan.

GPS koordinater
WGS 84 (lat, lon): N 59° 52.305', E 17° 36.608' WGS 84 decimal (lat, lon): 59.87175, 17.61013
RT90: 6640530, 1601101 SWEREF99 TM: 6640008, 646125
 


Unghundsavslutning

Ikväll var det dags för avslutning på unghundskursen som har gått på måndagar mellan kl 17 och 19. De fick prova på en allmänlydnadsbana, inspirerad delvis av Rallylydanden men med en hel del nya "moment" inspirerade från vardagen.
 
Med på bilderna finns: Maja & Milo, Michael & Dumle, Anna & Yoshi samt Åke & Hilda.
 

Sök i strålande höstväder

 
Under lördagen var det dags för en uppskattad temadag i Sök. Gruppen höll till i Norra Lunsen där sex deltagare fick träna bruksgrenen sök. Vädret var strålande och både hundar och förare njöt i fulla drag utav en härlig dag i skogen. Instruktör för dagen var Karin "Blomman" Blom.
 
Deltagare under dagen var Annika & Alice (jackrussel), Lena & Popper (aussie), Eva & Zingo (golden retriever), Christine & Mille (aussie), Tua & Sabina (blandis) samt Liza  & Jon & Zacke (nakenhund).
 
Bilderna från dagen är tagna av Åsa Bilow under lunchpausen.
 

Flygplan till Bahamas

På den sena unghundskursen (19-21) ikväll fick deltagarna åka flygplan till Bahamas. Instruktör Blomman hade ställt upp fem stolar till de fem deltagarna precis som de står på ett flygplan. Deltagarna fick sedan sitta på var sin stol där hunden skulle vara lugn vid sidan och inte bry sig om alla andra. Flygkaptenen Blomman styrde och ställde en hel del, passagerar fick t.ex. vända helt på sina stolar. Sortera så de satt i bokstavsordning på hundarnas namn och sen var vi alla tvugna att springa på toa utan hund (dvs gå ett varv runt bänkarna och hunden skulle vara kvar). Superkul och otroligt nyttigt!
 
Foto: Åsa Bilow

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.