Valplekis

På torsdag den 26 maj är det dags för valplekis! Det är några valpar anmälda redan nu så det kommer att bli av! Är du och din valp intresserade av att komma och busa med andra valpar samt träna lite olika saker så är ni så välkomna så! Kostnadsfritt och anmälan sker till [email protected].


Hälsningar,
Elisabeth

Bildekal?

Har ni sett att UHAC nu har en bildekal som finns att hämta på klubben? Den ligger på disken inne på caféet för alla som vill ha den!

Har du inte en bil? Uppsala är känt för alla cyklister, så varför inte göra som andra smarta medlemmar har gjort och sätta fast dekalen på cykelkorgen?


Massa aktiviteter!

Dog Model, Uppsalas Charmigaste Hund 2011, fotografering, Rally Lydnad och hundcafé. Allt på en och samma dag. Idag har det varit full rulle på UHAC!

Dog Models Tina Röed var på UHAC och hade sin temadag. De verkade ha riktigt kul och tränade på en hel del tricks! De slutade dagen med en fotografering. Jag tror verkligen bilderna blev riktigt bra! Härligt att se så många entusiaster jobba med hundarna. Kanske får vi se dem i någon reklamfilm eller liknande i framtiden?


Uppsalas Charmigaste Hund 2011 utsågs på Gunnars Hund och Katt av Håkan från TOP DOG. Alla som ville var välkomna att träffa Håkan för att se om deras hund hade vad som krävdes för titeln. Vi var 15 stycken som blev tillbakakallade kl. 15 för finalen. Utav de 15 tog han ut 10, sen 5, sen 3 och tillslut en som utsågs till Uppsalas Charmigaste Hund. Tyvärr ingen bättre bild än följande på Nisse, vår vinnare.UHAC lånade ut kontoret till en fotograf som Gunnars fått dit. Fotograferingen var helt gratis för alla som kom förbi. De som kom förbi och fotograferades kommer sedan få ett mail eller sms med en kod så vi kan gå in och kolla på fotografierna. Är det något vi gillar kan vi beställa hem det och då betala, så själva fotograferingen var helt gratis! Det verkade vara ruljans även där och en hel del hundar som fick visa upp sin bästa sida framför en fotograf. Inte alltid man har den chansen!Vid sidan av allt detta hade vi också ställt upp några rally lydnads skyltar. Jag och Frida var där större delen av dagen och hjälpte de som kom förbi och pratade med en massa trevliga människor. Hundcafét var öpptet mellan 10-16 och även där var det riktig ruljans! En hel del folk, många som utnyttjade det fina vädret för en promenad till Björkgatan 4.Tack alla som kom förbi och gjorde dagen så underbar som den var!
Missade du denna dag? Håll utkik här och på www.uhac.se för att hålla koll på när nästa event sker!


Hälsningar,
Elisabeth

Roligt på UHAC!


Pysselkväll!

Idag var det pysselkväll på UHAC! En riktigt produktiv kväll blev det för oss som var där och riktigt mysigt och otroligt trevligt också! Vi gjorde koppel, vanliga eller sådana som man kan använda speciellt vid sök och vi gjorde även kampleksaker! När vi väl fick kläm på hur vi skulle knyta eller virka kampleksakerna så gick det riktigt fort! Jag kände mig i alla fall väldigt produktiv och väldigt kreativ när jag lyckades med det hela och jag tror även att de andra gjorde det! Riktigt snygga saker blev det, och för er som missade pysselkvällen så finns både kopplen och kampleksakerna att köpa vid caféet på UHAC.Färgglada kampleksaker och läderkoppel, en produktiv kväll!

Tack ÖT deltagare!

Idag var den sista Öppna Träningen! Jag vill bara passa på och tacka samtliga deltagare som kommit på måndagarna och tränat med mig på UHAC! Till nästa termin kommer det kanske bli lite annorlunda, vi får se hur det blir då men jag är otroligt nöjd med denna termin och ser fram emot att få träffa fler medlemmar på de Öppna Träningarna i fortsättningen!

Tack alla som deltagit och som hjälpt mig träna! Det har varit ovärderligt att få detta tillfälle och att så många ändå kom och dök upp och tog tillvara på träningarna, TACK!

ÖT: Terminsavslutning

Imorgon, måndag den 16 maj, är det terminsavslutning för den Öppna Träningen! Under rätt många veckor nu har vi tränat varje måndag, flitigt på olika saker. Hundmöten, kontakt, Rally Lydnad, platsliggning, Lydnad, klicker och allt möjligt annat. Det har varit otroligt givande och jag själv ser en stor förändring i både mig och min hund! Tips har kommit från samtliga deltagare och det har varit härligt att träffa så mycket folk!

18:30 i morgon är det terminsavslutning. Som vanligt kostar det inget och anmälan uppskattas till [email protected] eller 0703-432 480. Förhoppningsvis kör vi igång nästa termin igen, men det är inte bestämt hur planerna ser ut ännu.

Jag hoppas vi ses imorgon!Hälsningar,
Elisabeth

Sista ÖT

Nästa måndag är sista tillfället för den Öppna Träningen. Så är du intresserad av att komma förbi och bara träna allt möjligt med oss och ha en trevlig stund är du välkommen förbi, kl. 18:30 börjar vi och brukar försöka hålla på minst en timma! Allt möjligt tränas och vi brukar vara ett par stycken som kör. Anmälan behövs inte, men för att vi inte ska missa att du vill vara med är det säkrast att skicka en anmälan till [email protected] !

Praktikanterna kör RL med unghundsgruppen


Idag var det unghundsgruppens 7:e tillfälle och dags att prova på rallylydnad. Ett ypperligt tillfälle för våra två praktikanter att öva på att hålla kurs, de är ju proffs på detta med skyltarna och ordentligt pålästa om reglerna då de precis varit ute och tävlat.
Jag kunde lugnt luta mig tillbaka och låta Elisabeth och Lovisa ta hand om kursen. Som tur var hade jag både hund och kamera med mig så jag höll mig sysselsatt ändå.
Efter kursen och då bilderna redigerats kunde jag glatt konstatera att alla hundarna har blivit såååå duktiga och har jättefin kontakt med sina förare och klubben kommer att få två jätteduktiga instruktörer så småningom.
Här följer en lång bildkavalkad.         /Yvonne
Valpar i spårskogen

En riktigt kall vårdag var det dags för valparna att få uppleva att följa mattes eller husses spännande spår.
7 av 8 valpar kom till Norra Lunsen där vi träffades för sjätte tillfället i kursen.
Alla fick en aha upplevelse och alla nosade sig fram till belöningen som bestod av bästa leksaken och en godisburk.
En van spårhund visade ett vinkelrätt spårupptag och frågan blev: -"Hur vet hunden att spåret gick åt det hållet?"
Vila, fika, hundprat och fotografering, så var det dags att prova ett nytt spår.
Alla valpar var säkert trötta efter detta tillfälle, att använda nosen är ett riktigt hundgöra.
Vi ses igen på måndag!                                                                                 /Yvonne


Foto: Nina Grönlund

Artikel i UNT

Ni har väl inte missat att UNT var på UHAC och gjorde en artikel om hund för alla? Läs hela artikeln här.

Söndagsaktiviteter

På söndag är det full rulle!

Vi börjar 13:00 med Passivitets-/Socialiserings Träning, 40kr/hund. Vi tar en promenad och fikar sedan där vi ger hundarna en chans att träna på att ta det lugnt tillsammans med andra. Vi diskuterar allt möjligt och hjälper varandra med eventuella problem som de har. Begränsat antal platser, anmälan till [email protected] eller 0703-432 480 (Elisabeth)/0704092419 (Theres).

Kl 17:00 fortsätter vi med Valplekis för de yngsta, 80kr/valp. 12 veckor (vaccinerade) till 6 månaders valpar är välkomna för att träna allt möjligt. Balans, självförtroende, kroppskontroll och vanliga saker som sitt och ligg. Självklart står lek också på agendan! Samma anmälan där, till [email protected] eller 0703-432 480 (Elisabeth)/0704092419 (Theres). Även här begränsat antal platser så se till att anmäla i förväg.


Hälsningar,
Elisabeth

RL Onsdag

En härlig kväll med en snabb rally lydnads träning! Vi körde inte så länge idag, men de flesta hann gå banan 1-3 gånger och vad jag vet så gick det riktigt bra för de flesta sista gången. I och med att vi är några som ska tävla på lördag så var det ganska mycket fokus på att gå bana. Det var riktigt kul! Vi kör på igen nästa vecka, är du intresserad av att komma så hör av dig till [email protected]!

Kommande vecka, vecka 18

Då är det bara några timmar kvar innan nästa vecka drar igång. Det har varit en festivalliknande helg i Uppsala som tyvärr resulterar i att det just nu är otroligt viktigt att hålla ett öga på vägen och se till att inga glasbitar hamnar i fotsulorna - vare på oss eller på våra fyrbenta vänner!

Men till lite roligare saker! Efter att både påsk och valborg har varit så kommer nu en ny vecka då samtliga träningsgrupper är igång! Inte en enda är inställd denna vecka, utan vi kör fullt ut hela veckan!

Imorgon, måndag den 2 maj, är det Öppen Träning. Fokuset ligger på det du vill träna på och alla deltagare hjälps åt med de dem kan! Fokus brukar ligga lite på hundmöten men allt möjligt kan tas upp! Inkallning, lydnadsmoment, RL moment, ja allt möjligt! Anmälan sker senast kl. 17:00 samma dag till [email protected].

onsdag den 4 maj är det dags för Rally Lydnads träningsgruppen att träffas igen. Träningsgruppen består av alla som vill träna Rally Lydnad! Även om du inte varit med förut så är du självklart välkommen! Det är bra om du gått en temadag tidigare i Rally Lydnad eller någon kurs så du vet vad det handlar om. Fokus på onsdag kommer nog ligga lite på att gå bana då vi är tre stycken som ska tävla på lördag i Rally Lydnad, men självklart kommer det finnas möjlighet att träna separata skyltar också! Anmälan senast 17:00 samma dag till [email protected].

Sen är det inte förrän på söndag den 8 maj som vi har två träningsgrupper, dels är det Passivitets-/Socialiserings träningen som kommer igång igen efter ett par veckors uppehåll. Här ges en möjlighet att träna hundarna på att kunna ta det lugnt inne på caféet i en miljö av andra hundar. Vi brukar börja med en 30 minuters promenad och sedan fika inna på caféet. Diskussionen kretsar alltid runt omkring hundar, självfallet! Alla möjliga frågor ställs och deltagarna delar med sig av sina egna tips och knep vad det gäller allt möjligt. Har varit otroligt populärt, så se till att boka din plats så fort som möjligt då det är begränsat antal platser! Anmälan även där till [email protected] eller 0703-432 480. Kostnad är 40kr per hund.

Den andra träningsgruppen denna dag är Valplekiset! Denna träningsgrupp har vi inte riktigt kommit igång med än, men tanken med den är att ge valpar och deras ägare en möjlighet att träffas och träna olika saker. Vi kommer vid detta tillfälle hjälpa till och inte ha några egna hundar så vi är verkligen där för er skull. Självförtroende höjande övningar, kroppskontrollsövningar och lite lek är några av de saker som vi planerar för dessa tillfällen. Kostnaden är 80kr per valp och tiden är 16:00. Anmälan till [email protected].

Har ni några frågor är ni självklart välkomna med dem till [email protected] eller om du träffar någon av oss (Elisabeth, Lovisa, Theres eller Michaela) så är det bara att ställa frågan på en gång! Vi är på klubben de flesta dagarna i veckan.Hälsningar,
Elisabeth

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.