Valpavslutning

I torsdag var det valpkursavslutning för de grupper som nu gått på 8 kurstillfällen. Snart drar det igång nya så håll utkik om ni är intresserade av att gå!
 
Under avslutningen fick hussar/mattar gå en liten bana med sina valpar som bland annat innehöll:
- husse/matte hälsar på främmande person medans valpen ska sitta kvar.
- sitt
- sitt/ligg 
- göra någon inövad konst i en ruta av 4 koner
- gå slalom  mellan koner med slakt koppel
- kliva upp på pall med 1, 2, 3 eller 4 tassar (helt ny övning för alla valpar)
- frestelser så som godis och leksak låg mitt i banan också.
 
Alla var jätteduktiga när de gick den lilla banan och jobbade superfint med sina valpar!
 
Avslutningsvis blev det lite teori där valpägarna pratade om och lärde sig om skötsel och hantering av sin valp. Vad är giftigt? Hur kan man hålla en hund om man måste undersöka den? Hur ska det lukta i munnen och i öronen? Och mycket mycket mer!
 

Läger!

Under valborg i år hade UHAC sitt första läger som blev en riktigt hit - deltagarna och instruktörerna tyckte alla att det var riktigt roligt! Alla fick vi träna intensivt tillsammans, utvecklas massor och såklart - umgås och prata en massa hund med både gamla och nya vänner!
 
Nu är det så dags igen!
 

 Middagsmatsalen på Fliken under förra lägret
 
Den 28-30 september bär det av mot Säters Camping där UHAC kommer ha sitt andra läger! Denna gång är det fem olika grupper som leds av UHACs enga instruktörer och ledare. Det är:
 
SÖK
Se hur hunden använder sitt luktsinne för att hitta gömda människor i skogen. Hunden arbetar här med att få vittring på människorna i skogen med hjälp av vinden. Riktigt roligt och perfekt att börja på ett läger, då får man en rejäl start i sitt söktränande!
 
SPÅR
Ytterligare en träningsform där hunden använder sitt luktsinne. Denna gång ska hunden spåra med nosen i backen ett spår som du själv eller någon annan har gått. Det kan vara i skog, på åker, i snö, på grus, i sand... överallt! En aktivitet som hundarna brukar uppskatta riktigt mycket och som är en perfekt aktivering för alla hundar - oavsett om du skulle vilja satsa på brukset och tävlingsgrenen spår eller bara vill testa som aktivering hemma!
 
FREESTYLE
Tycker du och din hund om tricks och konster? Kanske är freestyle perfekt för er! Spelar ingen roll om ni har som ambition att bygga ihop ett program så småningom eller bara tycker det är kul att träna tricks och behöver lite inspiration - freestylegruppen var otroligt hyllad på förra lägret och passar alla!
 
LYDNAD
Vardaglydnad... tävlingslydnad... rallylydnad... denna grupp jobbar med all typ av lydnad efter gruppdeltagarnas önskemål! Behöver ni hjälp med att inte dra i koppel? Vill du råträna något lydnadsmoment och få hjälp med dessa? Vill ni testa på och träna på olika klassers skyltar i rallylydnad? Denna grupp är till för er! Här ges möjligheten att få tips, idéer och respons på träning för att kanske få bukt på eventuella problem eller bara för att komma vidare i träningen!
 
VALP/UNGHUND
I denna grupp kommer det tas stor hänsyn till vad deltagarna vill göra och deras tidigare erfarenheter, samt hundarnas ålder. Huvudtanken med gruppen är att ge även de yngsta en chans att följa med på läger - något som är lika lärorik för husse/matte som för valpen/unghunden! I denna grupp kan vi till exempel prata om och träna lydnad, rallylydnad, spår, lite bruks, tricks & konster samt såklart vardagslydnad.
 
~*~
Årets läger hålls på Säters Camping där deltgarna får bo 2-4 i små stugor. Under dagarna tränar vi antingen på gräsmattorna i närheten eller ute i skogen. Det finns ävet ett hundbad där hundarna kan få ta ett svalkande dopp efter en dags träning. Bilden nedan är en områdeskarta över Säters Camping (klicka för större version).
 
 
Att åka på läger är otroligt roligt! Min erfarenhet är att man får en nytändning av läger - det ger så många nya idéer, inspirationen flödar och man vill inte åka därifrån! Men när man väl gör det så är man rikitgt, riktigt trött av alla intrycken samtidigt som man knappt kan bärga sig innan man får prova på allt man har lärt sig!
 
Ta chansen, läs mer om UHACs läger här!

Felskrivning

I föregående inlägg råkade jag skriva att det var till rallyträningarna i vår som vi sökte ansvariga - självklart är detta fel och vi söker hjälp till nu i HÖST! Läs mer här.

Rallyträningar HT -12

 
I höst finns det ingen som ensam eller tillsammans med någon kan ta på sig hela ansvaret för alla rallyträningarna. Istället letar vi nu efter flera ansvariga! Tanken är att de som är intresserade anmäler när de kan ansvara för en träning och så försöker jag pussla ihop ett schema för hösten.
 
Är man ansvarig så ansvarar man för att ta fram materialet samt ta undan detta. Träningarna är på tisdagar mellan 18:00 och cirka 19:30.
 
Kan DU vara ansvarig något av följande datum? Maila [email protected] så ska jag försöka pussla ihop.
 
28 augusti
4 september
11 september
18 september
25 september
2 oktober
9 oktober
16 oktober
23 oktober
30 oktober
 
För visst är det kul att kunna träna tillsammans?

Massa valpar!

UHACs sista valpkurser för sommaren är i full gång! På torsdagarna går det just nu två kurser, båda för instruktör Blomman (Karin Blom). På valpkurserna får valparna prova på många saker - dels den vardagslydnad som behövs för att lägga en bra grund och dels en del spännande saker - som spår! Här i veckan var kursen som går kl. 17 på torsdagarna ute i skogen och valparna fick testa spår för första gången - ett otroligt bra sätt att aktivera hunden genom att utnyttja deras bästa sinne!
 
Fler valpkurser kommer starta i mitten av augusti - se mer på www.uhac.se
 
 
 
VALPKURSEN KL. 17:00
 
 
 
 
VALPKURSEN KL. 19:00
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.