Träningstävling i Rally

Ikväll hade vi i träningsgruppen en liten träningstävling. Otroligt nyttigt för alla, om inte för att se att det faktiskt inte är omöjligt att få godkänd! Alla som gick nybörjarbanan blev godkända vilket ser väldigt lovande ut inför framtiden! Agneta Hjelm var snäll och dömde åt oss. Efter tävlingen delades protokollen ut och vi diskuterade tillsammans vanliga fel och vad som man ska tänka på. Tolv startade i nybörjarklassen. Så nu blir det kanske ännu fler ute på tävlingsbanorna? Lycka till!
Valpkursen går mot sitt slut.

I måndags var det dags för tillfälle 7, tyvärr kunde inte Grand danoisen Storm delta, annars har närvaron varit 100 %-ig. Oftast har det varit två människor och en valp från samma familj vilket är bra.
Gruppen har utvecklats under dessa veckor och inkallning med störning är inte några problem för någon av dem. Annat vi tränat är följsamhet, sitt, ligg och stå samt stadgan, att förbli kvar, alla är jätteduktiga. 
Gruppen har varit mycket flitiga och tränat hemma, det märks. 
Förra tillfället var det spår i Lunsen annars har vi varit på gräsmattan och på grusplanen vid Celciusskolan, även på asfalten utanför caféet.
Under teorin har valparna fått koppla av och vila inne på caféet vilket alla klarar galant, även om det går andra hundar förbi som inte är lika duktiga som "våra" valpar.
De tvåbenta får tillfället att fråga om allt som rör deras valp och gruppen ger varandra råd och tips.
Nu har vi bara en gång kvar, då ska de få en försmak av vad rallylydnad är.Celda och CharlieJasper - BoxerCelda - Australian ShepherdCharlie - Cavalier King Charles spanielCharlie och Qvintus - Cavalier King Charles spanielJasper - BoxerQvintus - Cavalier King Charles spanielCelda - Australian ShepherdCharlie - Cavalier King Charles spaniel


Temadag: Freestyle

Efter en inställd temadag i Freestyle i våras så var det idag äntligen dags! Nio förväntansfulla ekipage samlades inne på klubben vid 11 på förmiddagen för en genomgång av instruktören och landslagsmedlemmen Hanna Eriksson och hennes hund Grizzly. Vi gick igenom lite teori innan vi begav oss till Celsiusplanen och började träna trick. Under det första passet tränade vi på att hunden skulle snurra runt sig själv, gå ett varv runt oss och gå slalom mellan våra ben. Vilka kommandon man använder är olika så bättre att jag säger vad vi gjorde.

Sen blev det sallad till lunch på caféet och vila för hundar och mattar innan vi begav oss till planen igen. Att ha hunden mellan benen och kunna gå framåt och bakåt stod först på schemat, följt av ett trick som kallas "pippi", för stora hundar gäller det att sätta upp tassarna på matte eller husses axlar bakifrån och ha huvudet först på höger sida av matte/husses huvud och sedan på vänster. För små hundar var målet att få upp dem på ryggen och sedan axlarna. Sist ut var tricket att hoppa över ben och armar. De flesta satsade på ben och med hjälp av staketet lyckades det bli en hel del fina hopp!

I slutet av dan var alla riktigt nöjda och många hade fått blodad tand på freestyle - en sport full av trick, kommandon och skratt! Som Hanna sa, lydnad är enklare på det sättet att du vet precis vilka moment som är med varje gång. Freestyle är där mer krävande då du ska göra ett eget program till varje tävling med musik och moment i en bra ordning. Men det är en rolig utmaning! Och som sagt var många taggade! Kanske blir det en freestyle kurs senare? Många verkade i alla fall intresserade!

Photobucket Photobucket

PhotobucketPhotobucket

Photobucket

Photobucket Photobucket

Photobucket

Photobucket

Då var vi igång igen!

Nu, äntligen, är fredagspromenaderna tillbaka! Vi var en liten skara idag på 7 hundar som tog oss en promenad som nästan tog en timma. Dagens promenad gick i lite långsammare tempo då vi hade hundar som föredrog det - vi behöver ju inte alltid trampa på i raskt tempo. Vi fick riktigt fint väder med strålande sol så det blev riktigt varmt! En mysig fredagspromenad som alltid avslutas med fika på caféet och hundprat. Alltid lika mysigt!

Rallyträningen

Gårdagskvällens träning lades upp på ett litet annorlunda sätt. Vi försöker såklart göra all deltagarna glada och provade därför igår att lägga upp det på ett annat sätt.

Tanken blev sju stationer med 2-3 skyltar på varje. Detta gjorde att flera kunde träna samtidigt och det inte blev någon riktig kö någonstans. Själv tycker jag att detta funkade riktigt bra! Alla verkade nöjda och glada och som att de hunnit prova på det mesta undar passet.

Efter träningen tog vi oss in på cafét där vi diskuterade lite olika saker. Bland annat gick vi igenom hur långt det ska vara mellan skyltarna och mellan konerna. Vanliga fel man kan göra i tävling, att det är viktigt att tänka på sina egna fötter och inte sträcka kopplet. Lite smått och gott helt enkelt!

Inga bilder denna gång då jag var allt för upptagen av träningen själv för att hinna ta några.Hälsningar,
Elisabeth

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.