Vardagslydnad - sommarkurs måndagar

Dagens kurstillfälle innehöll hundmöten, spårövningar, balans och tillitsövningar. En hel del teori hann vi med också. Alla hundarna jobbade på jättebra trotts värmen. Vi ser nu fram emot att träffas nästa måndag igen och hoppas fler vill göra oss sällskap. Är du intresserad så skicka mail till [email protected] och anmäl er till Vardagslydnad - sommarkurs måndagen den 5 augusti kl.18-21.
 
Vardagslydnad - sommarkurs måndagar kl. 18.00. Denna kurs är meningen att du ska kunna gå valfritt antal ggr. Varje tillfälle är lite längre än vanligt, upp till 3 tim (18.00-21.00 ca). 350:-/gång eller 900:- för 3 ggr.
Varje tillfälle formas efter deltagarnas önskemål. T ex hundmöten, inkallning, inte dra i kopplet samt prova på roliga aktiviteter.
Vi jobbar med hundarna och tar pausar då vi har teori, vi är både inne och ute.
Instr. Karin Blom, Åsa Bilow
Anmäl till [email protected]
 
 
 
 

Avslutning unghunds/vardagslydnads kurs onsdag 17 juli

Ikväll var det avslutning för unghunds-/vardagslydnadskurs på UHAC. Ekipagen som gått kursen har utvecklats massor under dom veckor som kursen pågått.Vi började avslutningstillfället med lydnadsövningar för att stämma av vad alla ekipagen lärt sig och hur duktiga dom blivit. Det blev bland annat kvarsittande på avstånd, inkallning genom grupp, följsamhet, stanna på kommando. Sen blev det avslutningsfika. Efter det så spelade vi "tre i rad" med pallar och avslutnings övningen blev sen att "åka buss" med lite samarbetsövningar. Vi hade äran att få ha med flera familjemedlemmar idag så vi var riktigt många som fick vara med och leka idag. Ett stort tack till alla ekipagen och medföljande familjemedlemmar.
 
 

Prova på koncentrerat sök

Ikväll fick unghundskurs deltagarna prova på koncentrerat sök. Harley, Gobi och Bella var duktiga och jobbade på jätte bra. Efter en liten powernap blev det sen lite varadagslydnads övningar som ex. sitt/ligg kvar med lite störning samt stanna på kommando m.m. Vi hann också med att få se lite tricks och konster som dom lärt sig.
 
 
 

Vardagslydnad - sommarkurs måndagar

Idag var det vardagslydnadskurs på UHAC mellan kl.18 och 21.
Deltagarna fick börja med passivitets träning samtidigt som vi började kurstillfället med att prata om vad alla deltagare ville gå igenom. Sen blev det lite samarbetsövningar ute på gräsplanen innan vi sen körde igång med nej övningar, se till så att hunden inte tittar på det den inte får. Exempelvis inte titta på andra hundar, cyklar m.m.Slut målet är att kunna börja styra hunden vid hundmöten, cykelmöten eller andra möten som brukar kunna vara jobbiga. Vi filmade övningarna så att alla skulle kunna se ordentligt hur deras hund ser ut när den fortfarande är möjligt att be hunden att låtabli det vi inte vill att den ska göra. Sen blev det lite fika och tid för att titta och gå igenom filmerna. Som avslutning blev det sen klättra upp på pall övning. En riktigt bra samarbets övning. Hundarna jobbade på jättebra precis som sina mattar. Dom var riktigt trötta när vi avslutade kvällens kurstillfälle.
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.