Ungdomsdag på UHAC

Dagen började med liten genomgång vad alla ekipagen ville göra under dagen. Lite teori blev det också sen. Vilka hundsporter kan man göra med sin hund? Många olika kom vi fram till....
 
Sen var det dags att få prova på koncentrerat sök. Alla hundar var jätte duktiga. Sen var det kontakt övningar som gällde. Fot, sitt, ligg m.m. Sen fick ekipagen visa upp dom konster dom lärt sig hittills för att inspirera varann. Lite rastningspauser klämdes in lite här och var.
 
Lunch åt vi sen tillsammans i ett av konferens rummen.
 
Sen blev det inomhus agility i entrén. Både hundar och förare var sen rejält möra och glada ;)
 
Så dagen avslutades med en fika och en snabb genomgång av lite rallylydnads teori och vad alla skulle vilja göra mer på UHAC framöver. Vi hoppas kunna få till fler liknande temadagar inom kort.
 

Sista valpkursavslutningen 2012

Valparna på bilden är: Alfonz, Theo, Nero, Riffi och Marley.
 

Så var ytterligare en valpkurs avslutad. Alla gick ut med högsta betyg!

Det är roligt att följa varje valps utveckling under de 8 veckor kursen pågår men även se vilka duktiga mattar och hussar valparna har. Alltid lika tråkigt att ha kursavslut men några kommer säkert att fortsätta på någon kurs framöver.

Sista tillfället samlade vi ihop deltagarnas önskemål samt la till lite skoj, t.ex spelade vi 3 i rad i lag. Vi testade också hundarnas självständighet och behov att hålla koll på sin ägare, helt plötsligt då valpen var upptagen med annat så gömde sig matte och/eller husse och vi fick se hur valpen reagerade och hur lång tid det tog innan den insåg att den var lämnad samt hur den löste det.

 

Under året har vi haft 12 kurser med ca 6 deltagare per grupp. Det betyder att runt 70 valpar har fått en riktigt bra start i livet.

Har du precis fått hem din valp, anmäl dig till valpkurs, det är den bästa investering du kan ge din valp. Och det spelar ingen roll hur lite eller hur mycket du kan, det är valpens socialicering som är viktig.

/Yvonne


Unghundstricks

Under unghundskursen i tisdags fick deltagarna prova på lite andra tricks som krävde en hel del av både hundar och förare. Det är inte lätt för hundar att jobba så tätt som de gjorde i tisdags och att acceptera varandra. Det är ofta ganska svårt för dem att koncentrera sig på sin förare när de jobbar så när inpå varandra vilket gör att tricks som att hoppa över varandra och krypa under varandra kräver en hel del. På tisdagskursen fick deltagarna prova på just detta - mitt i all allmänlydnad gäller det att ha kul också!
 

"Vi kan sitta fint!"

Avslutning på allmänlydnads kursen som gått på måndagar kl. 19-21 och alla hundarna sitter vackert på rad på pallar - något som de har övat på sedan kursen startade för 8 veckor sedan. Fr höger Anton, Scilla, Zacce och Zelda.
 

Tripp-trapp-trull

Märta, Chico och Pärlan sitter stolt på pallarna nu när det är avslutning på Allmänlydnadskursen som dom varit med på under måndagarna kl. 17-19.
 
/Åsa
 

Leta saker på valpkurs

Under kvällens valpkurs fick valparna leta leksaker bland lådor och påsar.
 
Nero
 
 
Alfonz
 
 
Marley
 
 
Riffi
 
 
Theo och Riffi
 
 
Theo
 

Leta småsaker

 
Under dagen idag var det temadag i koncentret sök. Kort och gott går det ut på att leta efter små saker inomhus - perfekt inomhusaktivering nu när årstiden är mörkare och vi kanske inte är lika duktiga på att komma ut för att aktivera våra fyrbenta vänner varje dag!
 
Under dagens temadag deltog Eliott, Milo, Kalla, Valle, Darracq och Alice med mattar och hussar. Samtligen hundar lyckades med dagens uppgift och alla var riktigt trötta i huvudet när dagen var slut.
 
Bra jobbat allihopa, hoppas vi snart ses igen!
 
/Anna
 

-16 ute, då blir det kuligt inne

När det är -16 grader ute så blev det klickerträning på kvällens allmänlydnadskurser.
 
Pärlan lärde sig hoppa upp själv på pilatesbollen.
 
 
Loka blev lite trött av att dutta med nosen på konen. Så hon låg och körde duttandet med nosen framför matte.
 
 
Scilla övade vidare på att sitta fint på pall. Matte kunde stå så långt bort att hon inte kom med på bilden. Scilla fortsatte även att imponera genom att sitta fint även på pilatesbollen!
 
Bilder tagna av Åsa Bilow

Julfika 2012

STORT GRATTIS TILL ÅRETS JULHUND 2012 - JON!
 
 
I år var julfikat tidigare än förra året och med några mindre justeringar. Redan första advent pyntades UHACs nya lokaler inför årets julfika. Lussebullar var bakade, glöggen var på värmning och lokalen började smått fyllas med folk.
 
De två stora skillnaderna i år mot förra året var dels att vi iår hade en hantverkar/egen företagar-marknad där medlemmar i UHAC som är hantverkare och/eller egen företagare ställde ut och de medlemmar som kom kunde kika, klämma och handla lite samt att vi hade en tipsrunda. I slutet av eftermiddagen var det prisutdelning där årets julhund korades och en massa, massa priser i tipsrundan delades ut.
 
Det var en mysig stämning med säkert över 40 personer på plats, utöver vi som hjälpte till. Tack alla medlemmar som kom förbi och gjorde eftermiddagen så mysig som den blev!
 
Bilderna är tagna av Elisabeth Sterner och Karin Östergren
 
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.