Koncentrerat sök med söksnurran

Ikväll var det 5 ekipage som kom till UHAC och provade på koncentrerat sök eller början till urvals sök kan man kalla det också. Till en början fick dom bekanta sig med söksnurran som glasburkarna (som kan innehålla något med doft i) är placerade i. Sen fick dom även lära sig att det var en tennisboll som ramlade ut som belöning när dom hittade rätt. Alla ekipagen utvecklades fort. På tre omgångar var så hann dom göra sig bekanta med snurran som dom aldrig sett förut och börja markera rätt burk och även börja göra en liten riktig markeringar ex. sitt, nostryck, fryst position. I burken var det allt mellan bilnycklar, kongbitar och bitar av skinnkoppel.

Vardagslydnad & Aktiveringskurs


Unghundskurs avslutning 13 maj

Ikväll var det unghundskurs avslutning för fyra ekipage.Vi hade ett helt underbart sommarväder. Dagens övningar blev några stations övningar och en rallylydnadsbana och sen lite hopp över hinder. Alla var jätte duktiga!!!
 
 

Aktivitetspromenad!

Aktivitetspromenad den 9 maj.

Denna underbara vårdag bjöd oss på en härlig aktivitetspromenad, som vi avslutade med fika inne på UHAC.
Under fikat, får hundarna passivitetsträna/träna på att koppla av.

På promenaden provade vi bl.a. på dessa aktiviteter:
- Godissök
- Kontaktövningar – vid ”godisslalom” och hundmöten.
- Hinderbana.
- Hjärngympa - ”hur gör man om matte/husse, står på andra sidan av lyktstolpen och kopplet har snurrats runt stolpen?”

Bra kämpat allihopa!
Hoppas att vi ses på nästa Aktivitetspromenad som är den 1/6

Anna och Ludde
 
 

Valpkurs avslutning torsdag 9 maj

Ikväll var det valpkurs avslutning för en valpkurs som varit 8 gånger på torsdagar. Vi började ute med att spela tre i rad. Det blev mycket tänkande och samarbete mellan ekipagen i dom olika lagen.Hundarna var jätte duktiga och tålmodiga. Efter det blev det stations övningar med bland annat gå fint i koppel, sitta kvar och ligga kvar. Alla ekipagen klarade uppgifterna galant och var jätte duktiga. Sen gick vi in och gjorde en övning där vi testade hur hundarna reagerade att matte eller husse försvann när hundarna var fokuserade på något annat och hur dom löste det sen för att hitta matte eller husse. Vi filmade detta och tittade på filmerna innan det sen var dags för diplom utdelning för mycket väl genomförd kurs.
 
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.