Valp- och unghundskurs

Under onsdagarna så hålls numera både en unghundskurs och valpkurs för Blomman. De såg ut att ha det riktigt kul på Unghundskursen (varifrån bilden kommer).

Såhär skriver Michaeal om valpkursen: "Vi började med att sitta och prata och presentera oss och våra mål med valparna, varför vi valde just den rasen vi gjort och även vad vi vill lära oss, hur gamla vi och hunden är och också om man ville berätta något mer så fick man självklart det. Sen blev det kisspaus för valparna. Under den första tiden som vi satt och pratade fick hundarna lära sig att sitta och vara tysta. En liten chihuahua skällde hela tiden till en börjar, en riktig tok! Men även den blev lugn tillslut. Sen följde lite träning då vi fick träna på sitt, ligg och stå ute på golvet. Det fick vi sedan i läxa, att träna på momenten. Så nu känner man sig mycket taggad tills nästa gång för att ha hunnit lärt in och visa upp för dom andra!"


RL med domare

Även om Agneta hade missat att det var onsdag idag och trodde det var tisdag (jag håller med henne om att det känns som tisdag) så dök hon upp framåt 19 och vi byggde om banan. Vi hade först kört den vanliga banan, men Agneta hade med sig en annan som vi byggde upp istället. Sen blev det nästan som riktig tävling! Vi gick banan och fick sen köra en och en medan Agneta dömde och jag skrev protokoll. Var roligt att se alla och tror det var nyttigt för alla som vill tävla lite att få kommentarer på hur det går och vad man bör tänka på. Gick otroligt bra för allihopa!

Nu har några av oss bestämt oss för att delta i Häverös RL tävling den 7 maj. Så nästa vecka kommer vi träna för fullt för att bli redo för tävling! Såklart är det RL som vanligt, det är inte speciellt inriktat på tävling utan såklart är alla välkomna som vanligt! Även om mina nerver kommer börja göra sig påminda då...

Tack Agneta för att du kom förbi och visade oss och berättade om tävling!

Hälsningar,
Elisabeth

Här kommer lite bilder från kvällen!Mamma och valp. Det är aldrig för tidigt för att börja!Cinna och Lovisa klarade spiralen galantOzzy tyckte valpen var spännande!

Foto: Elisabeth Sterner
Vill du ha några bilder? Maila [email protected]

Unghundskursarna

Idag var Yvonnes unghundskurs ute i Lunsen och sökte. Det var riktigt många talanger, alla verkade tycka det här med sök var riktigt roligt - även om första figgen alltid var lite konstig så var den fjärde alltid fruktansvärt kul!


Påskdagen bjöd på strålande sol och en skön spårdag

Vi träffades i Lunsen redan kl 10 och började med att prata om vad var och en vill träna på, några hundar var helt nybörjare men de flesta förarna hade spårkunskaper.
Var och en la 50-60 meters spår med en leksak på slutet. Spåret fick ligga drygt en halvtimma och därefter fick hundarna gå sina spår en i taget. Alla var duktiga men behövde små pauser för att sedan ta sig an spåret igen.
Vatten och vila för hundarna och så fick förarna lägga nya lite längre spår. 
En hund hade redan klarat appellklass och behövde få gå någon annans spår, vilket det är i lägreklass.
Det blev ett appellspår vilket innehåller två vinklar och två apporter + en slut apport, det fick ligga en timme.
Övriga gick sina egna spår och med en och annan aha upplevelse. Duktiga spårhundar hade vi som löste problem och klurigheter.
En skön spårdag i skogen som avslutades med att vi åkte till klubben för att prova asfaltsspår, då fick även kameran vara med.

Bond var trött men han följde asfaltsspåret ända fram till burken.

Bond tog sig an spåret trots att han var trött och hittade godisburken på slutet.Bond: -"det var ju lika lätt som i skogen!!"Vilda väntar på sin tur.Vilda får lite hjälp att hitta spåret.Spåren lades barfota, allt för att ge hunden mycket vittring på den varma och svåra asfalten.
Exit jobbar på.Bitvis gick det riktigt bra för Exit.Här var en som satte ner nosen och körde på, ända fram till godisburken.
Poppel hade lite ork kvar.Söta Poppel.

Foto: Yvonne Höglund

 


RL Info

TITTA HIT EXTRA NOG ALLA RALLY LYDNADS TEAM!


Nu på onsdag, på den vanliga tiden som Rally Lydnads Träningsgruppen brukar träffas och träna, har vi förmånen att ha en Rally Lydnads domare på plats som vill öva på att dömma! Hon tyckte våra träningar var ett ypperligt tillfälle att få träna att dömma på. Se det inte som något allvarligt,  utan bara som en otrolig möjlighet!

Vill också passa på...
att lobba för den inofficiella Rally Lydnads tävlingen på Häverö Brukshundsklubb den 7 maj. Startavgiften är enbart 75kr och sista anmälningsdagen är nu på onsdag, den 27 april. Se det som en träning inför de officiella tävlingarna som startar under sommaren! Här kan du se deras inbjudan till tävlingen.

Nu drar det ihop sig!

Aktiviteterna avlöser varandra konstant just nu på UHAC, nästan varje dag händer något roligt! Nu drar valplekiset snart igång för första gången!

Vad är valplekis?
Valplekis är ett tillfälle för valpar i åldern 12 veckor (efter att de är färdigvaccinerade) till 6 månader får träffas och socialiseras med andra valpar. Dels kommer vi erbjuda möjlighet för valparna att leka med andra valpar i samma storlek, dels kommer vi erbjuda lite självförtoende träning och lite kroppskontrollsträning, bland annat. Vi kommer hitta på roliga saker som ska vara till hjälp för er som ägare helt enkelt! Vi kommer såklart även under tillfällena diskutera möjliga problem med valpar, vad man ska tänka på osv. Alla frågor från deltagarna tar vi gladeligen emot och besvarar så gott vi kan!

"Vi" är ledarna Elisabeth, Theres, Lovisa och Michaela.

Tid och kostnad?
Vi startar nu på torsdag, den 28 april kl. 17:00. Sedan är det den 8/5 kl 16:00, 12/5 kl 17:00, 22/5 kl 16:00 och sista tillfället är den 26/5 kl 17:00.
Priset är 80kr per gång och per valp. Under dessa tillfällen kommer vi vara helt ensamma på UHAC, både caféet och Hundsimmet har stäng under dessa tider och vi slipper då andra hundar omkring. Det är bara vi som vistas i lokalen och kan dra ordentlig nytta utav detta.

Anmälan och frågor
Om du har några frågor angående Valplekiset så tveka inte, skicka iväg ett mail till [email protected] eller fråga någon av oss när vi är på klubben. Vi är där ofta, känns som minst 4 av 7 dagar i veckan så vi finns däromkring för frågor!
Anmälan sker också till vår mail, [email protected]. Var vänlig och ange ålder, ras och namn på din hund samt ditt namn. Alltid bra att veta vilka storlekar på valpar som kommer.

Jag hoppas på att se många valpar nu på torsdag! Tveka inte, kom och se vad vi har för planer!


Hälsningar,
Elisabeth


Temadag: Sök

Igår, den 22 april, var det dags för temadagen i Sök. Från början var det så många anmälda att vi skulle vara två grupper, men i slutändan var vi sex stycken förväntansfulla förare med hundar som samlades vid Lunsen för att träna personsök. Ingen av oss var någon som aktivit tränar sök, utan det blev mycket grunder under dagen och vi gick igenom de viktigaste delarna i söket.

En och en fick vi sedan hämta våra hundar och de resterande fick agera figuranter. En och en gick vi ut och gömdes oss, satte upp en snitsel ovanför gömstället så att föraren skulle kunna se vart vi var, och sen var det bara att vänta. Ibland gick det riktigt fort och ibland tog det lite längre tid, berodde helt på hur vinden låg. Generellt hade vi tur med vinden, inte för kraftig och inte stiltje så där jätteofta i alla fall.

Det var otroligt kul att se alla hundarna! De var olika allihopa, vissa gick det fortare för och vissa gick det lite långsammare för. Gårdshunden Ozzy var lite skeptisk mot det hela i början men han växte för varje figurant och tyckte det var otroligt kul i slutet och han hittade figuranterna då otroligt snabbt också! Boxern Wilda tyckte inte det där med figurant var det roligaste, inte ens när figuranten hade godis. Om det inte var Lovisa. Då blev det blött Boxer hångel!

När vi åkte därifrån var vi alla taggade på att fortsätta söka, det kanske blir en anmälan till sökhelgen i slutet av maj ändå. En riktigt härlig dag med perfekt väder och otroligt duktiga hundar, förare och figuranter! Tack Yvonne för en härlig dag!

Om det är någon av deltagarna som vill ha bilderna mailade så kontakta mig på s.ter[email protected] så kan jag skicka över bilderna så fort jag kan.

Tack för en otroligt härlig dag!

Hälsningar,
ElisabethDagens sök gäng!
Theres & Bell - Lotta & Ozzy - Elisabeth & Datcha
Frida & Poppel - Lovisa & Cinna - Kicki & Wilda

Vissa gömställen var lite mer annorlunda än andra, men de funkade också!
Freestyle

På aktivitetsdagen var Hanna Eriksson och hälsade på och visade sitt freestyle program. Jag själv ska gå temadagen för henne i maj, och blev ännu mer taggad när jag fick se hennes program! De var otroligt samspelta och förvånade flera gånger publiken med allt som de gjorde tillsammans! Avundsjuka blev nog de flesta också på hur skickliga de båda var! Hanna och hennes hund Grizzly har tävlat framgångsrikt för bland annat landslaget och är iår uttagna till att tävla i VM för Belgiska vallhundar.

Temadagen är den 14 maj 2011, kostar som vanligt 350kr och är mellan 10 och 15. Temadagen vänder sig till alla, oavsett vilken nivå i träning som man ligger på. Det viktiga är väl att vi som ägare vill lära oss roliga aktivitetsövningar som vi kan göra med våra hundar. Freestyle ger hunden en bra kroppskontroll och tränar deras fysik samtidigt som det ökar motivationen och samarbetet mellan hund och förare! Temadagen kommer bland annat innehålla grunderna i klicker och target och hur dessa kommer att användas i freestylen. En del grundrörelser kommer gås igenom, bland annat snurr, backa, slalom, hopp och 2 ben - alla saker som kan vara om inte annat roligt att lära hunden! Även regler och programuppbyggnad kommer gås igenom under dagen.

Så är ni lika taggade som jag, skicka en anmälan till [email protected] och anmäl dig NU!

Hälsningar,
Elisabeth

Hanna Eriksson och Grizzly - Foto: Nina Grönlund

Vi kunde inte låta bli...

Vi tänkte ta påsklov den här veckan med den Öppna Träningen men vi kan inte hålla oss ifrån UHAC och träningen. Så ikväll kör vi på som vanligt! K. 18:30, gratis för medlemmar, så tränar vi på allt möjligt. Hör gärna av dig om du kommer till [email protected] eller 070-409 24 19. Vi ses ikväll!

Hälsningar,
Elisabeth

Gemensam Aktivitetsdag

Idag var det så dags, den Gemensamma Aktivitetsdagen! Det var full ruljans hela dagen, för mig var det ont om lugna stunder! Hela förmiddagen var det Rally Lydnad då jag, Lovisa och Theres hjälpte nyfika förare och deras hundar att ta sig runt en bana. Det verkade i alla fall riktigt uppskattat, många som tyckte att det var roligt att få prova på och en hel del som verkade tagga på att kanske prova på det lite mer i framtiden.

Det var otroligt roligt att se Hanna Ericsson köra ett Freestyle program, jag hoppas att vi lyckades ta några foton på henne men har ännu inte kommit åt mina egna bilder. Hon var hur duktig som helst, och samspelet mellan henne och hennes hund var helt underbart! Så otroligt duktiga!

Att ha Tina Röed och Dog Model på plats verkade vara en hit det också, Tina sa själv att hon hela tiden hade haft möjliga stjärnor hos sig och jag såg hur de hela tiden gick iväg och tog fotografier av hundarna så den delen verkar ha varit riktigt rolig också! Lite avundsjuk är jag på dem som hann träffa henne och få höra vad hon hade att säga.

Själv fick jag medverka på Krokin där vi skissade av hundar. Det var totalt fem eller sex hundar som vi skissade av. Som de sa så fick vi verkligen känna på hur det är för hundarna att tänka! När vi försöker få hundarna att själva lista ut vad det är som vi vill ha av dem blir det ju ganska jobbigt för dem, och för oss att behöva tänka när vi snabbt skulle skissa av dem var riktigt jobbigt! Men det var en hel del talanger där som visade sig var riktigt duktiga på att teckna hundar snabbt samtidigt som hundarna rörde sig! Alla hundarna var också riktigt duktiga som för det mesta satt, låg eller stod riktigt stilla! Det är ju träning även för dem!

Till sist vill jag tacka alla som dök upp, ni som redan är medlemmar och ni som kanske kommer att bli medlemmar! Vi fick strålande väder och allt som allt en riktig toppendag!


TACK!

Hälsningar,
Elisabeth och alla andra på UHAC
Theres och Bell visar hur man göra skyltarna i den bana vi byggt upp för en aspirantNina var dagens grillmästare!Deltagarna på Krokin när vi tecknade av Jack Russeln Ajax

Kursavslutning Hund för Alla, med UNT på plats

Idag bjöds det på två olika tårtor plus kladdkaka med vispgrädde när vi träffades för sista tillfället på denna Hund för Alla-kurs. Alla fem kursdeltagare, några ledsagare och fem hundar med sina hundförare var på plats. Dagen till ära hade vi dessutom UNT på besök och om några veckor blir vi kändisar då det kommer att hamna ett reportage i tidningen! =)

Vi pratade om hundens sinnen, med fokus på det viktiga luktsinnet. Sen gick vi ut i solskenet och tränade godissök med hundarna. Deltagarna fick gömma godis i gräset och sen gå med hundarna så att de fick söka rätt på godisgömmorna.

Sen samlades vi utanför caféet och Maggan demonstrerade sitt jakthorn. De som ville fick prova på att blåsa i hornet och cavalieren Jänta kom då glatt springande till den som blåst för att få godis och beröm!

Nästa kurs blir av i höst, men innan dess hoppas jag på att vi kommer att kunna ordna en utflyktsdag tillsammans! Det har varit så mysigt att få hålla i den här kursen! =)

När artikeln har publicerats kommer jag att lägga upp den här i bloggen också!

Hälsningar,
Theres

Tävlingslydnadskurs!

I slutet av maj kommer Yvonne att hålla i en intensiv tävlingslydnadskurs. Det blir 7 tillfällen precis innan sommaren, så har du tänkt dig att tävla i sommar kan det här vara ett ypperligt tillfälle att finslipa moment! I första hand kommer vi träna LK:1, men om det finns någon som kommit längre och vill delta i kursen så är självklar ni välkomna också!

Följande text står som beskrivning på UHACs hemsida:


Tävlingslydnadskurs - för dig som har som mål att tävla.
Instruktör: Yvonne Höglund

Momentinlärning, platsliggning i grupp, träningstävling inför publik med "TL" och "domare" (gruppdeltagarna), stäm av och få tips på hur ni kan förbättra momenten, bli säkrare inför tävlingssituationen, vad händer på tävlingsdagen, klara sin nervositet, hur ska vi förbereda oss m.m. Teori och fikapaus. 8 tillfällen 1440:- Start onsdag 18 maj kl. 17.00-19.00.
Följande tillfällen: 23 maj, 25 maj, 30 maj, 1 juni, 6 juni (10-14 dubbel) och 8 juni.Hälsningar,
Elisabeth

Passoc igen!

Det händer mycket roligt på UHAC just nu så det är lätt att missa de vanliga träningarna också! Efter den stora dagen på lördag så blir det vanlig Passivitets-/Socialiseringsträning igen på söndag. Kl. 13.00 började vi med en kortare promenad följt av fika inne på caféet. Kostnaden är 40kr per person.

Denna träning är till för dem som vill träna sina hundar på att kunna ta det lugnt tillsammans med andra hundar, att hundarna ska lära sig ligga lugnt och fint när vi är inne på caféet t.ex. är inte något som alla kan. Har då några frågor? Mail [email protected]

Anmälan sker till [email protected] eller tel nr 0703-432 480


Hälsningar,
Elisabeth

Påsklov

Nästa vecka, den 18 och 20 april, så kommer vi ta påsklov med den öppna träningen och rally lydnaden, med andra ord så gör vi uppehåll nästa vecka. Alla behöver vi lite tid att andas, även våra hundar som kämpar så duktigt! Måndag den 25 april är röd dag så då har vi inte heller någon öppen träning, utan nästa gång blir rally lydnad onsdagen den 27 april.

Vi ses då!


Hälsningar,
Elisabeth

RL vid Celsiusskolan

Idag var vi inte fullt lika många som tränade Rally Lydnad, men några stycken var vi som sprang runt på de banor som vi byggde vid Celsius skolan. Vi var sex stycken som envist tränade på de olika momenten och körde på. Det gick bra för alla och alla gjorde det som dem tyckte var viktigast att slipa på just nu! Känns himla roligt att bara träna ihop och otroligt användbart att ha störning konstant för att verkligen utmana hundarna. Tror nog vi kommer försöka hålla till vid Celsiusskolan i fortsättningen då vi kan bygga upp ordentliga banor då vilket alltid är kul att träna på!

Hälsningar,
Elisabeth


Unghundskurs

Jag och Lovisa har fått förmånen att gå som praktikanter för Yvonne på hennes unghundskurs som går på tisdagar. Jag tycker det är riktigt kul! Väldigt lärorikt både som hundägare och som kanske blivande instruktörer. Det är otroligt roligt på kursen och deltagarna får prova på en massa olika saker! Idag var det inriktning lydnad och vi provade på hoppen, både i Klass I och Apellklassen (rätta mig om jag har fel nu!). Det är från denna del av träningen som bilderna från dagen kommer.

Men vi gjorde även andra saker - vi tränade platsliggning, och att byta riktning på kommando från Yvonne. Vi tränade stanna under gång... det kanske bara var det. Det var otroligt roligt att få prova på! Gav en inblick i hur lydnad är och vilka moment som kommer upp. Just det, vi provade tandvisning också! Så vi hann med en hel del när vi var utomhus och tränade! Är du sugen på att få prova på en mängd olika saker? Anmäl dig till unghundskursen på UHAC!

Hälsningar,
ElisabethHela gänget samlatBörjar enkelt - bara att följa med matte över hindretSen är det till att sitta och stanna kvar medan matte går över hindretOch sen på kommando komma efter matteSe, en flygande hund!

GEMENSAM AKTIVITETSDAGNu på lördag kommer vi alltså att hålla i en gemensam aktivitetsdag tillsammans med Gunnars Hund & Katt och Uppsala Hundsim. Det händer massor hela dagen, många saker som kan vara roligt att prova på! Vi börjar kl. 10.00 och slutar klockan 16.00 så däremellan hinner man med en hel del! Vad man kan göra ser ni på postern ovan.

Vill ni ha postern och göra reklam för dagen där ni bor? Maila [email protected] så kan jag skicka den till er så får ni själva skriva ut den! Vill du hjälpa till att jobba så hojta till med ett mail till [email protected] - all hjälp uppskattas!


Jag hoppas vi ses på lördag, väderrapporten verkar vara på vår sida med riktigt fint vårväder så en bättre dag kan man inte ha önskat sig!

Vi ses på lördag!


Hälsningar,
Elisabeth

Varmt väder!

Vilket väder det har varit idag! Det var därför riktigt kul att dra till klubben i bara t-shirt och jacka. Och inte blev det kallt heller! Idag jobbade vi med mycket olika, vi var väldigt produktiva måste jag säga! Det blev lite olika moment för var och en ur Rally Lydnad, mest för att jag själv anser det väldigt bra att använda som grund och väldigt användbart. Det är ju saker som är bra att kunna för alla som aktivit tränar sin hund! Sen blev det en hel del hundmöten som är det som de flesta behöver träna på men lite inkallning hanns det med för vissa också. Kändes som en produktiv och härlig dag! Vi tog oss bort till Celsius skolan och fotbollsplanen där idag då de sopade utanför UHAC. Men det gick lika bra det!Planen vid Celsius skolan där vi tränade

Temadag: Koncentrerat Sök

En temadag för dem som provat det mesta, intressant, lärorik och rolig.

 

Med Blomman som instruktör och 5 deltagare med lika många raser, Jack russel, Malle, BC, Aussie och Mops. Vem har sagt att en Mops inte kan söka...?

 

Oftast kör man uppletande av föremål (saksök) i skogen och då är det en handske, boll eller något annat lite större föremål man gömmer, idag skulle vi göra något helt annat och inomhus.

 

Vi började med att klippa sönder leksakerna.

 

Blomman lockade med Asciis boll, som sedan snabbt plockades undan och i stället gömdes en liten liten bit av bollen.

 

Ascii sökte runt elementet, och fann den lilla bollbiten instucken på sidan, sedan kom bollen som belöning.

 

Fuzze tittade intresserat på...

 

...för att sedan få söka, noggrann och jätteduktig!

 

Exit har hittat en lilten pyttebit av sin leksak instucken bredvid lådan.

 

Exxa väntar på att den lilla lilla biten av en f.d. kanin ska gömmas.

 

Massor med roliga grejor att söka bland.

 

En mycket intresserad Exxa kollar vad Blomman gör.

 

Tiger påkallar uppmärksamhet då han observerat en känd lukt från ett känt föremål under mattkanten.

 

Alla hundarna jobbade duktigt och utvecklades under dagen. Jag tror nog att alla blev trötta efter dagens övningar.

 

En ny temadag kommer att planeras, passa på att gör något lite utöver det vanliga med din hund!

 

 

Hälsningar,
Yvonne


Temadag: Rally Lydnad

Idag var första gången som jag gick temadag, och vad passar bättre än att få prova på Rally Lydnad ordentligt på en temadag tillsammans med sju andra hundar och deras förare. Dagens instruktör var Erika Gemzell och Theres Jonsson hjälpte till under hela dagen. Dagen gick framförallt ut på att vi praktiskt fick prova på alla skyltarna och även några få banor. Erika beskrev skyltarna och vad som kunde vara problematiskt med dem och vad som var viktigt att tänka på. Vi diskuterade lite regler och vad som gäller på tävlingar och lite allmänt runt de olika klasserna, skyltarna och ja, allt möjligt som rörde Rally Lydnad! Theres var papparazzi idag och det är henne vi har att tacka för dagens bilder.

Är det någon av er som skrev upp er på maillistan som inte fått ett mail med bilder innan kvällen är över, skicka ett mail till [email protected] , något har tydligen gått fel då men jag fixar det och skickar till er igen om ni bara skickar ett mail och säger till!

Hälsningar,
Elisabeth


Temadag: Inkallning

Jag vet hur effektiv visselpipan är när hundarna har något väldigt viktigt för sig och stoppat kottar i öronen. Ljudet når fram till hunden på ett helt annat sätt än vad rösten gör.

Det handlar naturligtvis även om att höja motivationen att komma. Och det riktigt mycket.

Rösten, kroppspråket, kampleken och det bästa av allt... super godiset, som ingen hund kan motstå!

 

De 5 förväntansfulla deltagarna samlades i kursrummet med en kopp kaffe på lördagsförmiddagen och vi började med att rannsaka oss själva, rannsaka hundarna och ta en ordentlig funderare över varför inte hunden alltid kommer på inkallningen.

 

Vi pratade om detta med att öka motivationsnivån och deltagarna berättade om just sina bekymmer.

Sedan var det dags att gå ut och börja träna.

Först var det intensiteten och motivationen som skulle jobbas på, först utan störning och sedan med störningar bl a i form av figurerande fotbollsspelare.

Det handlar också om att ställa krav och få hunden att förstå vad som är fel och vad som är rätt.

Svart eller vitt, tydlig och konsekvent, ingen gråzon.

 

När det fungerade för var och en la vi till visselpipan.

Detta blogginlägg skulle bli väldigt långt om jag skall skriva om varje hund men dagen slutade med i stort sett 100%-ig inkallning med visselpipa!!

Jätteduktiga hundar och förare, träna på nu!

 

Hälsningar,

Yvonne

 

 

"Så här trött blir man av att kallas in och få äta Yvonnes special, jag har glömt att du skällde lite på mig ;)"
kram Ludde

Ps matte tackar för en jätte trevlig dag. Ds


Temadag: Sök

Igår hade jag förmånen att hänga med ett gäng på sex hundar och förare på deras temadag i Sök. Instruktören var Blomman som under dagen lärde oss alla mycket om grunderna i sök. Det var en otroligt givande och bra dag som vi även hade tur med vädret på! Vinden var inte alltid på vår sida och ibland fick vi jaga lite vart bästa vinden var, men generellt gick det bra för alla hundarna och jag tror alla ägare fick med sig en massa intryck hem och idéer om hur de vill göra och träna i fortsättning. Jag vet att jag blev taggad på att träna, och min hund var inte ens med och provade!

Här kommer lite bilder från dagen, jag har fler bilder på samtliga hundar och ägare så om det är någon som vill ha specifika bilder, skicka ett mail till mig på [email protected], märkt "Bilder temadag sök" och vilka bilder du vill ha.

Hälsningar,
ElisabethPå väg ut i skogen utan hundarnaSen var det dags att valla!

Sen fick hundarna prova på att söka efter figuranten efter att vi gett dem figurantintresse

Bor det en filmstjärna i din hund?TA NU CHANSEN!! Det är inte ofta chansen kommer till att utbilda sin hund till att bli en filmstjärna! Tina Röed har jobbat med hundarna som bland annat syns i Rusta reklamen (aussien som kissar på tapeten hela tiden) och nu kommer hon till UHAC för att se vad Uppsala har att erbjuda för stjärnor!

Hon kommer även komma förbi den 16 april på UHAC för att visa lite vad det hela går ut på och då finns det möjlighet att ställa frågor till henne om några sådana dyker upp! Annars kan ni som vanligt alltid maila [email protected]

Slösa inte bort tid utan anmäl dig nu och fila på de roliga trick som din hund redan kan! Allt kan vara av värde! Jag ska träna på!


Hälsningar,
Elisabeth

Lite småregn

Men det hindrar inte entusiasterna från att samlas utanför UHAC och ta en promenad i Sala backar! Det blev ca. 50 minuter som vi var ute, jag har tyvärr ingen koll på hur långt vi gick då jag glömde kolla stegräknaren. Men det kändes i mina ben efter! Väl inne på klubben kändes det som att de flesta var ritkigt trötta och var på väg att somna. De flesta som var med var gamla rävar som varit med tidigare, men det fanns nya ansikten också. Alltid lika kul att träffa nya hundar och människor som hittar till oss på fredagspromenaden!

Hälsningar,
Elisabeth


Lite bilder från kvällen

Idag var det åter igen dags för Hund För Alla. Jag fick precis bilder från Yvonne som sa att Theres kanske slår sig ned och skriver några rader på bloggen när hon har tid, men jag passar på att ladda upp lite bilder så länge för de som är nyfikna. Det ser ut som att de har riktigt kul på UHAC på torsdagskvällarna! Nästa vecka är sista gången men förhoppningar finns på att det drar igång igen senare!

Hälsningar,
Elisabeth


Många på träningen

Igår var första gången som jag var med på Rally Lydnads träningen och jag var inte ensam där! Vi var hela 8 par om jag inte räknar helt fel som var där och tränade på de olika momenten och även på att gå en bana. Vi satte till och med upp en till bana så att alla skulle ha plats att gå och inte behöva stå och vänta allt för mycket. Otroligt härligt väder var det, lite över 10 grader skulle jag gissa på och strålande solsken. Byggnaden skugga lite, men vi såg solen i alla fall och kunde ha det riktigt mysigt tillsammans där! Riktigt kul!Som sagt kunde det bli lite rörigt då och då när vi var så mångaOch några av hundarna som var med

Valplekis!

Nu kommer vi dra igång ett VALPLEKIS! Vid fem tillfällen kommer vi abonnera UHAC enbart till valparna och ge alla mellan 12 veckor (som är grundvaccinerade) och 6 månader en chans att socialisera sig och leka men även träna lite balans, sjävlförtroend och lite annat smått och gott.

Tillfällena är följande:
  1. Torsdag 28 april 17.00
  2. Söndag 8 maj 16.00
  3. Torsdag 12 maj 17.00
  4. Söndag 22 maj 16.00
  5. Torsdag 26 maj 17.00
Priset är 80kr per gång och anmälan sker gång till gång, antingen muntligt till oss eller via vår mail: [email protected]. Har ni några frågor om valplekiset får ni gärna höra av er till den mailen också så svarar vi på era frågor så fort vi kan!


Vi har egen mail!

Nu har Yvonne varit så snäll och gett oss (mig, Michaela, Theres och Lovisa) en egen mail så vi kan samköra alla våra träningar på. Så från och med nu kommer all anmälan ske till vår mail som vi gemensamt administrerar och läser. Frågor, anmälningar, synpunkter - ja allt där vi gärna emot till den när det rör den Öppna Träninge, Rally Lydnads träningen eller Passivitets/Socialiserings träningen! Får se om vi kanske drar igång något mer framöver.

Men mailen då, lägg den på minnet, för att nå oss så mailar ni

[email protected]

Hälsningar,
Elisabeth

Öppen Träning igen

Vi blir fler och fler och det blir roligare och roligare måste jag säga! Vi tränar mer och mer och jag hoppas och tror att alla som kommer känner att de får ut något av det. Idag var vi sex stycken förare med hundar som kämpade med hundmöten och lite inkallning. Väldigt nyttigt och roligt att träna på! Det var ljust hela tiden och jag hade så fullt upp hela tiden att jag inte hann fota själva träningen något! Men några foton på ett par av hundarna från fika stunden i slutet blev det ändå.

Hälsningar,
Elisabeth
Föredrag om hundar som arbetar med nosen

Efter loppisen fick jag och Lovisa en timmas andrum innan Karin "Blomman" Blom skulle hålla ett föredrag om hundar som arbetar med nosen. Det var riktigt fascinerande att lyssna på hennes erfarenheter av att utbilda och träna med minhundar och de problem som många kan stöta på när de tränar sök! Hon hade mycket vettigt att fråga och jag tycker generellt att responsen från oss sex som deltog var positiv, med många frågor och vettiga svar. Vi drog över lite på slutet när jag och Lovisa fick hämta in Datcha och Cinna och Blomman fick demonstrera lite hur de testar hundar för olika sök uppdrag. Kastade en boll bort och tittade om hunden agerade skeptiskt mot att hämta den bland saker, kilade fast bollen under en stol, kilade fast bollen under en stol och la en annan stol på, gömde bollen under en matta och lite allt möjligt! Riktigt roligt och givande!Cinna fick utmaningen att hämta bollen från ja, ovanpå stolarnaDatcha fick utmaningen att hämta den från under mattan

Loppis med hundsaker och tipspromenad

Då var dagen över! För mig och Lovisa blev det en lång dag med loppisen och tipspromenaden först och sedan ett föredrag sen. Men nu tar vi en sak i taget och i kronologisk ordning!

Redan vid 12 började människor komma till UHAC. Många var riktigt på att direkt börja gå tipspromenaden. Hela TRETTIOEN startkort såldes och en av deltagarna fick full pott! Riktigt bra gjort och grattis! Alla var riktigt duktiga och alla som hade gått tipspromenaden fick pris. Det var ganska fullt där inne på caféet ett tag!

Det var riktigt mycket människor, jag vågar nog säga att det slog mina förväntningar på gästerna för dagen! Med andra ord verkade det ganska uppskattat. Det var tre bord också som hade loppis, Yvonne och Nina hade ett bord med sina saker och de fick en ganska bra vinst för att ha varit såpass tråkigt väder idag! Jag och Lovisa hade ett bord å de medlemmars vägnar som inte kunde närvara denna gång. Så vi var några som tappert stod där i det gråa vädret och kämpade!Och SÅKLART så var det ju en hel del hundar där också! De flesta tror jag nog att de lyckades fastna på kamera linsen, här kommer de allihopa!Jag hoppas att ni alla hade lika kul som jag hade det idag trots det trista vädret! Håll utkik efter nästa event som kommer ske på UHAC, kan lova att det också kommer att bli roligt!


Hälsningar,
Elisabeth

Imorgon smäller det!


Grått väder

Idag har det varit väldigt tråkigt och grått väder, men vi var ändå upp emot 13! hundar som tog fradagspromenaden tillsammans. Ungefär 7000 steg blev de för oss, vilket betyder att vi gick runt 4,2 km. Bra jobbat av oss alla tycker jag! Sen blev det i vanlig ordning fika inne på caféet där papparazzin i mig fick komma fram. Dessa sötnosar var de som gick hela promenaden och hänge med in på caféet sen.

Är din hund med på en bild som du vill ha? Maila [email protected] så kan jag skicka bilden.

Hälsningar,
Elisabeth

PS. Loppisen är på söndag, missa inte den!


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.