Tävlingframgångar i Rally

I helgen har det varit två tävlingar i rally lydnad där UHAC:are har deltagit.

Först ut var Vallentuna BK med tävling. En strålande varm dag blev det. Lovisa Nilsson & Cinna, Frida Forsberg & Poppel, Agneta Hjelm & Otto och Elisabeth Sterner & Datcha var redo att ta sig an banan gjord av Emma Björklund. Det blev en utmaning i den stekande solen. Resultaten blev ett avbrytande för Datcha, 82 poäng för Otto, hela 99 poäng för Cinna och en fullpott för Poppel! Frida och Poppel är nu redo att ta sig an fortsättningklassen!

Photobucket Photobucket

Lovisa och Cinna i "Helt om vänster, hund höger" --- Agneta och Otto i ett frontmoment

Photobucket

Elisabeth och Datcha i momentet "Sitt - Stå"

Photobucket

Frida och Poppel på prisutdelningen


Under söndagen var det Lidingö BK som var värd för tävlingen. Elisabeth & Datcha och Lovisa & Cinna var där för att prova lyckan åter igen. Dagens domare var Agneta Hjelm. En fartfylld bana med en mängd svängar bjöds det på. Dagen bjöd på behagligt väder, regnet slutade innan tävlingarna startade och kom igen när alla började åka hemåt. Under dagen sken solen och det blåsta vilket höll temperaturen rätt behaglig. Datcha lyckades idag skrapa ihop 78 poäng och en första godkänd tävling! Cinna var i finfin form och fullpott! Inte ett enda avdrag, och en möjlig uppflyttning även för denna dam!

Photobucket Photobucket

Lovisa och Cinna --- Elisabeth och Datcha

En riktigt framgångsrik helg för UHAC:s deltagande medlemmar!

STORT GRATTIS!

Rallylydnadsträningsgrupp

Lång titel men en rolig grupp!
Igår var det äntligen dags. Igår startade vi. Det var första av 14 tillfällen som träningsgruppen kommer att samlas vid Celsiusskolan och träna på skyltar och banor. Vi var en skara på runt 12 förare med hundar som tog oss igenom banan som publicerades i det senaste numret av Brukshunden. Det var en lite utmanande bana, men alla tog sig igenom den och vissa flera gånger till och med! Det verkade rakt igenom som att de skyltar som deltagarna tyckte var mest utmanande var "front-skyltarna" så dessa ska vi ta med lite extra nästa vecka.

Nu är vi igång!

Rallylydnadsträningsgrupp
för UHAC:are
Torsdagar 18:30 till ca 20:00
Samling vid grusplanen utanför Celsiusskolan
Pris: 150kr för hela terminen
Hör av er till [email protected]

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Fotograf: Elisabeth Sterner

Ni missar väl inte?

Nu är hösten på ingång med en hel del roliga kursstarter och temadagar planerad! Här kommer ett smakprov:

Rallylydnad för nybörjare. Inga förkunskaper krävs, utan i denna kurs får du lära dig skyltarna och komma igång med denna roliga sport. Det är inte så mycket krångligheter utan ett riktigt bra sätt att träna in vardagslydnaden på. Startar den 24 augusti, se här för mer info.

Agility från början. Nu har agilityn kommit till UHAC! Emma Berg kommer under hösten hålla två grupper med nybörjar agility. De förkunskaper som krävs är att hunden ska kunna vara lös i närheten av andra hundar men ändå jobba med dig som förare. Startar den 14 september men kommer sedan hållas på söndag. Se här för mer info.

Temadag i Freestyle. En sport det svänger om! Gör trick med din hund i ett program till musik. En temdag för Hanna Eriksson där grundrörelser, regler och programuppbyggnad kommer att tas upp. Hålls den 17 september. Läs mer här.

Och mycket, mycket mer!

Håll utkik på hemsidan, där finns aktuella datum och vilka kurser som går.

Är du intresserad av någon kurs som det inte finns någon kursstart på?
Anmäl ditt intresse till [email protected] så kanske en kursstart dyker upp!

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.