Nya rallylydnadsekipage

Söndagens temadag i Rallylydnad bjöd på skönt höstväder.
7 deltagande hundar och några till människor fick lära sig de 30 nybörjarskyltarna. Vi varvade teori och praktik så hundarna fick en välbehövd vilostund emellanåt. Redan efter första passet ute sov de flesta inne på caféet.
Jätteduktiga hundar, hussar och mattar som vi säkert får se på kommande rallylydnadsträningar.


Esther - yorkshireterrier


Lyra - storpudel


Sissie - riesenschnauzer


Shiva - japansk spet


Vilja - riesenschanuzer


Nelli - pappillon


Celda - australian shepherd


Hela glada gänget.

Vid dåligt väder...

Om det på torsdag är dåligt väder igen som det var förra veckan så ses vi i rallyträningsgruppen inne på caféet. Pratar lite och tränar inomhus helt enkelt! Så kom förbi även om det är dåligt väder! Vi gör det bästa vi kan av det hela helt enkelt!

Agility på UHAC

Under sju söndagar träffas agilitygrupperna för att träna på celsiusplanen, första gruppen består av de lite större hundarna medium till large och i den andra gruppen tränar small och medium.

Kursen tar upp alla de hinder som kan finnas i en bana och hittills har det tränats flitigt på tunnlar, hopphinder och långhoppet. Kontaktfält på balanshindren har tagits upp och många har fått i uppgift att träna in target. Instruktören Emma Björk tycker det är viktigt att man försöker hinna träna någon gång mellan kurstillfällena och hjälpte deltagarna i fredags genom att komma till celsius med alla hinder, stort Tack för det! Det märks redan en stor skillnad på hundarna, utvecklingen går framåt!

 

För er som redan gått en kurs i agility finns möjligheten att träna på hindren mellan kl 15-16 under söndagarna kursen hålls (se hemsidan). 40kr kostar det och anmälan sker till:

Emma Berg
0707461843
[email protected]

 

 

 

 

 

 


Freestyle på schemat.

Idag var det 7:e tillfället och det stod freestyle på unghundskursens schema.
De har fått en hel del vardagslydnad, speciellt hundmöten, gå fint och inkallning som alla tyckt var viktigt, men de har även fått prova på klickerträning, det började vi med vid första tillfället. Leta saker, göra konster, agility, rallylydnad, sök och idag då freestyle. En "lite av varje"-kurs så deltagarna efter kursen kan välja att just det här passar min hund och mig, det vill vi lära oss mer om.
Elisabeth & Datcha var med och visade rörelserna, även freestyleveteranen Cleo visade att gamla inlärda färdigheter finns kvar.Elisabeth började med att berätta lite om freestyle och de rörelser gruppen skull få prova på.
Sedan tränades det flitigt på att gå mellan, gå runt, spinn, snurr, åttan och slalom.BrunoEstherAmosHermanSmillaAmosDatchaElliottSiggeSambaBrunoHerman och SmillaNästan hela gruppen som oftasts delats i två, Leo saknades idag.

Etologikurs

Efter att ha deltagit på två av tillfällena så vill jag redan nu rekommendera denna kurs till alla andra hundägare!

Karin 'Blomman' Blom känner jag att hon vet vad hon pratar om. Etologikursen går ut på att prata om hundar, hur de agerar, vad de har för egenskaper, hur de reagerar på olika behandlingar... allt möjligt som har med hundars beteende helt enkelt! OTROLIGT nyttig!

Idag pratade vi om känslor. Kan hundar vara glada? Ledsna? Arga? Rädda? Och hur agerar de i sådana fall i dessa situationer? Vad kan dessa situationer bero på? Varför blir de rädda? Arga? Många diskussioner blev det med många erfarenheter från deltagarna.Lovisa testar att fysiskt knuffa bort Cinna. Något som Cinna tycker är jättekonsigt.
"Vad är det för något vi ska lära oss nu, matte?"


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.