Märkestagning

UHAC har tagit fram ett unikt koncept för att motivera hundägaren till att träna vardagslydnad med tydliga mål. I tre steg ska hundägaren träna och göra prov för märken i brons, silver och guld. Efter guldmärket är det inte ett så långt steg för att kunna starta i lydnadsklass 1. UHAC har i och med detta koncept gjort det möjligt för fler att nå en start i lydnadsklass1. Tidigare kan man även vara klar för start i rallylydnadens nybörjarklass.

 

Bilderna visar två hundar vid provtagning för bronsmärket. Det ingår moment såsom, sitta kvar med störning, inkallning, gå fint, gå fint vid möte med annan hund, hopp m.m. Totalt är det 8 moment som ekipaget skall klara med godkänt resultat. Man får göra om momentet om det misslyckas. Uppnår man inte godkänt på alla moment så får man efter lite mer träning visa upp det misslyckade momentet vid ett senare tillfälle.

 

Vid ett godkänt prov erhålls ett diplom och ett märke i den valör provet gäller, kostnad per märkesprov är 150:-
 
 

Kursavslutning 10 december 2013

Idag var det ännu en kursavslutning på UHAC. Vi började med lite allmänlydnadsövningar. Efter fikat blev det sen att lära in ett nytt trick "buga". Efter en kort paus blev det sen en hel del balans övningar. Vi började med pallar sen blev det bollar och sist men inte minst planka. Det var jätte kul att se hur hundarna utvecklades och vågade balansera på alla dom olika sakerna.
 
 
 

UHAC Valpkurs

Ge dig själv och din valp en bra start!
 
En valpkurs på UHAC ger dig verktygen du behöver för att kunna lära din valp dom grunderna du kan behöva för att få vardagen att fungera och kunskap i hur du bör tänka och göra för att lättast lära din valp nya saker. Du får också prova på nosaktivering som ex. lättare spår, sök eller liknande. Ett tillfälle kan exempelvis innehålla övningar så som kontaktövningar (säg hundens namn och så fort hunden tittar upp på dig så belönar du), öva sitt och sitt kvar, ta godis fint, lära hunden ligg, öva inkallning och öva på följsamhet i koppel. Sen är det alltid en liten teoridel med vid varje tillfälle där vi kan gå igenom valpens utveckling, vård och skötsel m.m. Vi brukar ta teoridelen i samband med att valparna behöver vila och mattar och hussar behöver pausa och fika. En valpkurs brukar normalt vara 8 tillfällen och varje tillfälle är ca 2 timmar. Kursens övningarna anpassas utifrån hur du och valpen utvecklas tillsammans.
 
 
 
 

Temadag koncentrerat sök steg 1

Idag så var det Temadag koncentrerat sök steg 1 hos UHAC. Dagen började med en liten snabb teori genomgång. Sen blev det till att få alla medverkande hundar att bli intresserade av det dom skulle söka efter, "kongbitar". Vissa fick intresse för kongen via lek och andra via klicker och godisbelöning. Det var ganska korta pass men alla hundar förstod ganska snabbt vad som lönade sig. Sen var det dags att börja gömma kongbitarna så att hundarna kunde börja slå på nosarna och söka rätt på kongbitarna för att få lek eller godisbelöning. Kongbitarna blev mindre och mindre och det blev flera korta intensiva pass. Sista passet så var kongbitarna så små så att dom gick att gömma i väggpanelerna i klubblokalen. Alla var jätteduktiga och utvecklades väldigt fort under dagen.
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.