Inställd promenad!

Dagens (den 30 november kl. 13:00) promenad är tyvärr inställd!
 
Kommande datum är aktiveringspromenaderna planerade:
Fredag 7/12 kl. 13:00 Ledare: Johanna
Söndag 16/12 kl. 13:00 Ledare: Josefin

Klickerkurs i höstmörkret

 
Under kvällens klickerkurs tränades det flitigt. Ekipagen fortsatte lite på nostarget och jobbade på intresset för en läderbit. Målet är att kunna sätta denna läderbit på skåp och/eller lådor för att få hunden att dra ut t.ex. en låda.
 
Alla hundarna hade fått i hemläxa att lära sig ett nytt tricks vilket de fick visa upp under kvällens kurstillfälle. Alla hundar, tillsammans med hussar och mattar, var superduktiga!
 

Kvällsbesök på bryggan

 
Deltagarna på måndagens allmänlydnadskurs kl. 17-19 fick gå ut på bryggan och sen sätta hundarna en stund innan de fick lägga ner hundarna. Allt skedde lugnt och stilla eftersom det var mörkt runt omkring och man kunde se vattnet långt nedan för bryggan. Att vara nära andra hundar och på ny plats och miljö var en utmaning för både hundar och förare.
 

Söndagspromenad

 
 
Under dagens promenad var vi 8 st som trotsade kylan o gav oss ut på en uppfriskande promenad!
 
Under promenaden provade vi på aktiviteter så som godissök på mark och i träd, gå slalom i cykelställ, gå i metalltrappa, balansera på olika saker. Efter en dryg timmes promenad var det skönt att gå in och fika tillsammans!
 
Bra jobbat allihopa!
Hoppas vi ses igen!
Anna
 
Sugen på att följa med? Kommande datum är aktiveringspromenaderna planerade:
Fredag 30/11 kl. 13:00 Ledare: Elisabeth
Fredag 7/12 kl. 13:00 Ledare: Johanna
Söndag 16/12 kl. 13:00 Ledare: Josefin

Livsviktig hundkurs

 
I tisdags var det dags för den andra kursen i Första-hjälpen-för-hund. En otroligt lärorik och kanske till och med en livsviktig kurs för oss med hundar. Under kursen gång får vi gå igenom många saker.
 
Det är mycket teori som täcks på en kväll med detta tema. Vad är normalt för hunden? Vilken temperatur, puls och hur många andetag är det som är normalt för en frisk hund? Hur kollar man pulsen, andningen och temperaturen?
 
Vad är det som är giftigt för hunden och vilka effekter har detta? Vad ska vi göra om hunden blir huggormsbiten? Stungen av en geting? Slickar på en padda?
 
Frågorna är många som deltagarna under denna kväll får svar på. Utöver dessa frågor så får vi också praktisk träning i att lägga olika förband. Vi får förslag på förband att lägga om hunden har skadat tassen lite och vi vill skydda såret mot envis slickningar och smuts utomhus samt hur vi lägger ett ordentligt bandage när det kan behövas. Vi får även tips på hur vi kan spälka hundens ben om den skulle bryta det fram tills dess att vi kommer till veterinär och andra tips på vad vi ska använda och när.
 
Bland det viktigaste som diskuteras är magomvridning. Vad är det? Varför är det livsfarligt? Hur märker man om hunden fått det? Och framförallt: vad ska vi göra?
 
Så vill du gå en riktigt, riktigt nyttig kurs som har möjligheten att en dag rädda din eller någon annans hund? Gå Första hjälpen kursen! Skicka in ditt intresse till [email protected] - fler tillfällen kommer komma!
 

Årets Julhund 2012

TACK ALLA SOM SKICKAT IN SITT BIDRAG!!

I år fick vi in många fina julbilder på medlemmarnas hundar, ett stort tack för det! Av dessa har en jury nu valt ut fem bilder som alla medlemmar får rösta på. Röstningen går till såhär:
 
Kika på bilderna nedan och bestäm vilken hund/-ar du tycker ska vinna titeln Årets Julhund 2012. Skicka ett mail till [email protected] där du skriver "Julhund x - xxxx" där du ersätter x:n med det nummer på hunden och namnet på hunden som du vill rösta på. Märk gärna mailet med "Årets Julhund röstning". Fram till den 1 december kl. 23.59 går det bra att rösta. Vinnaren kommer att presenteras i slutet av årets Julfika den 2 december.


Söktemadag i nya skogar

 
På söndag förmiddagen bar det av till skogen i Börje med ryggsäckarna laddade med matsäck och massor med godis till hundarna. Temadagen i sök (efter människor), med instruktör, Karin Blom.
 
Totalt var det fem hundar med sina förare och en medhjälpare.

Alla hundar lyckades med uppgiften att hitta figuranten som hade gömt sig ute i terrängen! Med mycket nöjda o trötta hundar ( o förare), lämnade vi på eftermiddagen skogen för denna gång!
Hälsningar,
Anna
 

Rally KM 2012

 
Ett stort grattis till våra nya klubbmästar i Rallylydnad!
från vänster
Mona Åberg med Minak vann mästarklass
Birgitta Mikaelsson med Ines vann avancerad klass
Yvonne Höglund med Yla vann fortsättningsklass
Birgitta Mikaelsson med Herta vann nybörjarklass
 
Årets tävling hölls vid våra nya lokaler. Banan var gjord av och dömdes av Carola Hag som gjorde ett strålande jobb med några överraskningar i banan! Det var en härlig dag med härliga människor och hundar som hade kul tillsammans på planen!
 
Ett stort tack till alla deltagare och framförallt funktionärer som gjorde dagen så bra som den blev!
 
Nästa års KM planeras att hållas tidigare än november, så håll utkik framåt hösten!
 

Promenad i Luthagen

 
Fem deltagare var anmälda till dagens promenad och fem deltagare dök upp. Sex hundar med förare begav sig därför ut på en liten aktiveringspromenad. Då de flesta promenaderna hitills har styrt sina steg mot Tunabackar så valde jag att bryta trenden - idag tog vi oss en promenad bort till Luthagen! Seminariegatan ledde oss till en tunnelnedgång så vi kom upp på Norrlandsgatan. Vi fortsatte Sysslomannagatan - Ringgatan - Börjegatan för att sedan ta Geijergatan tillbaka mot Fyrisskolan. Under bron och sen följde vi helt enkelt ån tillbaka till klubben.
 
Mysig fika blev det också där nästan alla stannade kvar och njöt av varm och kall dricka och Marinas gudomliga bullar. Under promenaden så tränade vi alla lite på position mellan förarens ben, vi gick slalom mellan träd (se övre bilden), hoppade upp på stenar, elskåp, sopkorgar och de här runda små saker som finns lite varstans. Vi hoppade även upp på bänkar och kröp under dessa. Alla hundarna provade något och verkade ha rätt kul under promenaden!
 
Sugen på att följa med? Kommande datum är aktiveringspromenaderna planerade:
Söndag 25/11 kl. 13:00 Ledare: Anna
Fredag 30/11 kl. 13:00 Ledare: Elisabeth
Fredag 7/12 kl. 13:00 Ledare: Johanna
Söndag 16/12 kl. 13:00 Ledare: Josefin
 
Här bjuder jag på några bilder från dagen.
OBS! Är du med på bild men inte vill det? Maila [email protected] så tar vi bort den så fort vi kan!
 

Klubblokalen öppen

Från och med idag den 12 november så är vår klubblokal öppen för alla medlemmar på måndagarna.
 
På måndagar mellan kl. 14:00 och 17:00 är lokalen bemannad och det finns möjlighet att komma förbi och fika lite med din hund, beställa/handla Ullmax, få tips, råd och ställa frågor om kurser och vår verksamhet samt få annan information eller bara slå sig ned en stund och prata lite.
 
Passa på att kika in i de fina lokalerna! Fikat som finns att köpa är för det mesta hembakt och gudomligt gott (Marinas bullar kommer snart finnas i lager igen).
 
Håll även utkik efter mer öppettider då vi ska försöka ha öppet en helgdag lite då och då.
 
 
 
Varmt välkomna!

Första aktiveringspromenaden

 
Aktiveringspromenaden den 4 november 2012
Ledare: Anna, 14 deltagare.
 
Under söndagens aktiveringspromenad där hela 14(!) ekipage kom ledde Anna gruppen runt fyrisån. De som hängde med på promenaden och ville fick prova på godissök i träd, att gå slalom mellan varandra där ekipagen fick träna på att hålla kontakten med sin hund, att hunden skulle gå som en åtta mellan förarens ben och slutligen fanns möjligheten att gå slalom mellan träd.
 
Promenaden var väldigt uppskattad och deltagarna fick med sig trötta hundar hem! Efter promenaden var det några som stannade kvar och njöt av fika på klubben.
 
Sugen på att följa med? Kommande datum är aktiveringspromenaderna planerade:
Torsdag 8/11 kl. 14:00 Ledare: Elin
Fredag16/11 kl. 14:00 Ledare: Elisabeth
Söndag 25/11 kl. 13:00 Ledare: Anna
Fredag 30/11 kl. 13:00 Ledare: Elisabeth
Fredag 7/12 kl. 13:00 Ledare: Johanna
Söndag 16/12 kl. 13:00 Ledare: Josefin
 

Valpavslutningar

Nu i veckan har det varit två valpkrusavslutningar. Åtta veckors valpkurs är slut för valparna och det är dags att ta sig an nya utamaningar! På sista kurstillfället fick valparna verkligen visa vad de kan!
 
 
Här är gruppen som gått kl. 17-19. Riktigt duktiga valpar som kan sitta på varsin pall medan praktikant Elin fotar!
 
 
En gruppbild på gruppen som gått kl. 19-21. Det krävs en hel del av valpar att kunna sitta kvar med störningen av andra hundar runtomkring när matte och/eller hussa inte är i närheten! Otroligt duktiga!
 
Såhär skriver praktikant Åsa om 19-21 gruppens avslutning:
"Först blev det omvägsträning. Att ta sig runt en stolpe när matte eller husse står på andra sidan och kopplet stoppar upp. Sen skulle alla hundar sättas till rätta för gruppfoto.
Efter välbehövlig vilopaus så blev det till att öva på att kliva upp på pilatesboll och pall övningar. Sen övades det på att lära hundarna att lyfta på benet/trassla sig ur om kopplet kommit fel. Sist men inte minst så så blev det fika dags och diplom utdelning till alla duktiga ekipage.
"
 
Fler bilder från 19-21 gruppen.
 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.