Loppisen!

Ni har väl inte glömt loppisen på söndag? Även om ni inte ska sälja så kom förbi, gå tipspromenaden, ät lite korv och se om du kan fynda från någon annan något som du kanske saknar (eller inte visste att du behövde). Klockan 12 kör vi igång.

Välkomna!

Det var ljust!

Idag hade vi det äntligen ljust under den öppna träningen! Det var skönt att känna att det har hunnit bli så pass mycket vår nu. Det blev en del fokus på rally lydnad idag och finslipande av sådana moment, men det är också moment som fungerar generellt. Backa, dels på marken och dels upp för en trappa, lite fotposition och lite allmöjligt precis som det ska vara på den öppna träningen! Men höjdpunkten idag var helt klart att det var ljust hela träningen! Det mörknade ju successivt såklart, men det var ändå ljust i jämförelse med vad det brukar vara under hela träningen.

Hälsningar,
Elisabeth


Årsmöte

Då var UHACs årsmöte avklarat. Några styckna var vi som gick igenom dagordningen som tidigare skickats ut till samtliga medlemmar. Är du nyfiken på vad som bestämdes på årsmötet så är det bara att slänga iväg ett mail till [email protected] så kan du få reda på det! Jag ser fram emot det år som kommer, hoppas ni gör det med!


Hälsningar,
Elisabeth

Inte så många men trevligt ändå!

På grund av många bortfall pga sjukdom så var det inte så många hundar med på dagens Passoc. Men vi hade lika trevligt som vanligt och idag bjöds det på glass! Fem hundar var det allt som allt som tog en promenad tillsammans och sen fick ta det lugnt inne på caféet. Märtas ägare tog sedan in sin valp Ludde istället och då fick alla verkligen träna på att kunna ta det lugnt! Men det gick riktigt bra, hundarna fick träna på att hälsa lite lugnt på varandra och vi ägare fick mysa som vanligt. Idag hade jag med mig kameran och lekte lita papparazzi, bilderna blev som följer...

Hälsningar,
ElisabethBell var en snygging på kamera! Det blev ett fint då hon inte spexade i alla fall

Elvis tog det lugnt på mattanNova var ett riktigt charmtroll!Märta tyckte det var roligare att vara fokuserad på fikabordet än kameranRocky lyckades posa riktigt snyggt! Och som sagt, Märta var fokuserad på fikabordetNova var också fokuserad på fikabordet!Lite hälsande blev det också, vilket gick jättebra!Och lilla Ludde!

Hund för Alla - kurs!

Vad är Hund för alla?
Hund för alla är ett samarbete mellan Studiefrämjandet och från början Svenska brukshundklubben, men nu även andra hundklubbar.
Vi erbjuder studiecirklar där funktionshindrade får möjlighet att vistas i naturen och umgås med hundar på ett enkelt och tryggt sätt. Så här i början på året har det dock blivit mest inomhusvistelse, men när det blir varmare ute kommer vi att vara mer utomhus.
Idén är utarbetad av Studiefrämjandet i Norra Skaraborg, där verksamheten pågått under en tid, med gott resultat. Responsen från deltagare, anhöriga och omsorgen är positiv och idén sprids nu till vår glädje över hela Sverige.

Idag hade deltagarna sin andra träff av fyra. Vi pratade om hundvård medans vi fikade. Hur ofta bör man klippa klor? Hur ofta ska en hund badas? Hur och varför bör man skydda hunden mot fästingar?
Efter fikat fick hundarna showa och visa upp tricks! Fyra glada hundar fanns på plats med sina hundförare, två aussies Cleo och Elsa, golden retrievern Molly samt labradoren Bella.


Aussien Elsa får visa upp vad hon kan!


High...                       ...five!


Molly apporterar en leksak och ger till en av kursdeltagarna


Bella och Molly sitter fint, för har man tur bjuder kanske någon på en godbit då?


Snälla och trygga hundar på kursen som gärna blir klappade


Inte en enda tappad smula blir kvar på golvet, aussien Cleo har hittat sin plats vid fikabordet!


Rullstol eller permobil är inget hinder för att få plats i lokalen

Nyfiken på våra hundkvällar?
Utöver kurserna arrangerar vi även era träffar efter önskemål. Vi kan vara inne i våra lokaler och/eller ta oss ut i naturen. Vi ordnar med förtäring, fika eller lättare måltider i klubbens café eller så packar vi picknick korgen och tar med ut i skogen. Vi kan bara vara inne också och prata om hunden, människans bästa vän. Vi kan även komma till er.
Mer information finns på klubbens hemsidan.

Hälsningar,
Theres

Fortfarande mörkt...

När jag går till UHAC inför den öppna träningen är det nu väldigt ljust. Men ungefär runt 18:30 har det hunnit mörkna och vi får jobba på i mörker. Men vi är glada för det och tränar på ändå! Tog oss bort till Celsius skolan idag och tränade där. Min hund var otroligt pigg, så vi sprang runt och gjorde inkallning. Men de andra tränade lite på att bara titta på, lite följsamhet, lite lydnad. Lite allt möjligt - precis som det ska vara en måndag! Vi kör vidare nästa måndag och jag hoppas på att vi snart kommer få njuta av lite dagsljus, även vid den tiden på kvällen!

Hälsningar,
Elisabeth

Bra väder?

Det går mot varmare och ljusare tider vilket gör det roligare att vara ute på kvällen att träna. I morgon, måndag den 21 mars, är det åter dags för den Öppna Träningen! Kom förbi och kolla vad det är som vi gör på den öppna träningen om du är nyfiken. Anmälan sker till mig på 0703-432 480 eller [email protected] senast kl. 17:00 i morgon. Själv tänkte jag försöka träna på hundmöten och inkallning. Vad vill DU träna på?

Vad är den Öppna Träningen?
Träningen är till för alla medlemmar i UHAC och är helt kostnadsfri. Träningen är ett tillfälle att träna på allt möjligt som man kan tänkas vilja träna på. Hundmöten är ett återkommande inslag som brukar vara uppskattat, men i övrigt finns utrymme att träna på vad som helst som kan vara behövligt. Sökruta, inkallning, rally lydnad, lydnad. Det är du själv som avgör vad du vill träna på. Tillsammans kan vi ge varandra tips och hjälpas åt! Vi brukar sedan avsluta med en fika inne på caféet.

Hälsningar,
Elisabeth

Poster till loppisen


Fullt med hundar!

Idag hade vi fullt med hundar på träningen! Hela 10 stycken (vilket vi har sagt är maxgränsen) dök upp och tog en promenad och fikade med oss. Det börjar kännas som en liten familj dit alla är välkomna, nya som gamla. Alla har lätt för att prata med varandra och det är riktigt trevligt, den här stunden som vi har tillsammans! Theres var lite papparazzi idag vilket gör att vi har fler bilder än vanligt. Har redan lagt ut dem på facebook men här kommer de igen!

Nästa tillfälle är den 27 mars. Hitintills är det 5 hundar anmälda vilket betyder att vi har plats för fem till. Så passa på att boka din plats, för de brukar gå åt ganska fort i alla fall! Efter den 27 blir det upphåll fram till den 17 mars så det är sista gånger på ett par veckor. Vi tänkte även försöka bjuda på våfflor till de som kommer och självklart ska vi fira Theres som fyller år samma dag! DET får vi inte missa! Anmälan sker till Elisabeth på [email protected] eller 0703-432 480 eller till Theres på [email protected] eller 0704-092 419.


Men nu, till dagens bilder!Dagens gäng. 10 hundar, 10 ägare och en entusiast till som hänge på. Alltid roligt!Fika! Kaffe/te/saft bjöds de på till alla som ville ha, sen fick man även köpa fika. Mums!Lovisa och Cinna - en knähund?Det fanns fler! Datcha och Prince t.ex.Medan vissa stannade kvar på golvet istället

Missa inte!

Alla har vi väl gamla hundsaker hemma som vi inte längre använder eller kommer använda? Gamla leksaker som hunden inte tyckte var så rolig egentligan, kanske gamla matskålar och något träningsredskap? Jag slår vad om att om alla kollar igenom sina prylar hemma så hittar man något som man kan vilja sälja! Så varför inte passa på att rensa igenom högarna av saker och sälja av lite på UHAC's loppis? Ta er chans!

Den 3 april kl. 12:00 till ca. 15:00 kommer UHAC hålla en loppis. Har du något du vill sälja så boka plats genom ett mail till [email protected]. Har du kanske så lite saker att du inte riktigt känner att det är värt det så kan du kolla med någon hundägande kompis som kanske vill dela ett bord med dig?

Dagen kommer även bjuda på andra roliga saker: korvgrillning och tipsrunda kommer ske på dagen och en föreläsning fram mot 16:00.

Tipsrundan är tillgänlig mellan 12:00 och 13:00 och kostar 20kr per startkort. Självklart kommer en eller flera vinnare koras och få ett pris fram mot 14:45 tiden.

Föreläsningen kommer hållas av Karin "Blomman" Blom kl. 16:00 och handla om hundar som arbetar med nosen. Jag kan tänka mig att det är en rolig och givande föreläsning för de som är intresserad av ämnet! 60kr kostar det för medlemmar och anmälan sker som vanligt till [email protected].

Så kolla igenom vad du har hemma som du kan vilja sälja och anmäl dig till loppisen på UHAC! Det kommer bli en riktigt rolig dag!


Hälsningar,
Elisabeth


En plats kvar!

Redan nu är det nio stycken anmälda till söndagens passivitets-/socialiseringsträning. För alla hundar och deras ägares skull har vi satt en gräns på max tio hundar per gång, vilket då betyder att det bara är en plats kvar till träningen på söndag (den 20 mars).

Intresserad av att träna din hund på passivitet/socialisering i lugn miljö? Kontakta mig på [email protected] eller 0703-432 480 eller Theres på [email protected] eller 070-409 24 19.

Vad går träningen ut på?
Idén är att erbjuda en möjlighet att träna hundarna på passivitet/socialisering. Vem vill inte ha en hund som kan sitta eller ligga stilla vid dina fötter när du är på caféet i närheten av andra hundar? Här får du möjlighet att enbart med stöning av andra hundar som tränar på samma sätt träna din hund på att ta det lugnt. Vi börjar med en kort promenad för att underlätta för alla hundar och låta dem bilda en flock innan vi går in på caféet och sätter oss och fikar. Vi brukar diskutera allt möjligt, de frågor som tas upp av deltagarna är de som diskuteras.

Hälsningar,
Elisabeth

Onsdags-rally!

Fyra deltagare var vi på kvällens rallylydnadsträning! Underbart soligt väder under dagen och när vi samlades utanför klubben kl.18 så var det fortfarande uppehåll, om än lite mörkare ute. Asfalten har tittat fram ordentligt på parkeringen och det var torrt på marken! Underbart! =)

Vi valde ut 6 skyltar och ställde ut dem så att det blev 6 olika stationer, sen fick varje ekipage öva på en station i taget. Vi höll igång i ca 1 timme sen var hundarna trötta och då avslutade vi med fika inne på klubbcaféet.


Vid första stationen tränade vi spiral höger

På onsdag nästa vecka kör vi igen! Välkommen! =)

Hälsningar,
Theres

Vi var några stycken

Inte är det många som hittat till den Öppna Träningen ännu, men några är det och det är alltid lika kul att träffa nya människor och träna tillsammans! Jag ser en förändring bara i min tjej som är mycket lugnare när det kommer nya hundar (även om hon var ganska lugn från början och mest ville leka). Det är trevligt att prata och få höra andra människors idéer!

Idag pysslade vi som vanligt lite med hundmöten. Vi var till en början tre stycken så en fick gå i en åtta runtomkring oss andra innan vi böt övning och gick in mot varandra för att sedan sätta hundarna ned. Utmanande och lite svårt ibland för min dam i alla fall men otorligt nyttigt! Tänk när man kan stanna när man är ute på en promenad och möter en kompis med hund och bara sätta hunden ned. Ack den lyckan.

Sen blev det som vanligt att vi försvann lite åt olika håll. Det blev kontaktövningar för vissa, linförighet för vissa (där det upptäcktes att leksak var effektivare än godis - man vet aldrig förrän man har provat!) och det blev lite inkallning.

Idag höll vi till på parkeringen utanför UHAC. Vid 18.30 tiden är det inte så mycket bilar/människor/hundar i rörelse så det funkade riktigt bra. Tror vi kommer stanna där i fortsättningen. Nära till caféet sen! Nu är både jag och min tjej rejält trötta men ser fram emot nästa måndag med träning igen!

Måndag igen

Imorgon är det dags igen för den öppna träningen! 18.30 utanför UHAC samlas de som vill delta. Men vad är det egentligen som den öppna träningen går ut på?

Den öppna träningen är en studicirkel som hålls i UHACs och Studiefrämjandets regi. Idén bakom den är att ge en möjlighet till deltagarna att träna på och flinslipa moment med störning. Vare sig du har egna saker som du skulle vilja träna på eller om du vill komma förbi och hänga på de idéer som vi har så är du välkommen. Egna initiativ och idéer på träningsmoment uppskattas och vi gör lite allt möjligt! De senaste tillfällena har vi t.ex. provat på:
  • Hundmöte i par
  • Slalom mellan varandra
  • Sökruta
  • Slalom mellan koner
  • Tass på target
  • Olika moment med klicker
Jag ser själv fram emot morgondagens träning och hoppas på att fler vill dyka upp och träna med oss! Anmälan sker till mig på [email protected] eller via sms eller samtal till 0703- 432 480 senast kl. 17.00 i morgon (måndag).


Hoppas vi ses då!
Hälsningar,
Elisabeth

Promenad och Gränby rasthage i strålande solsken!

När det föll stora snöflingor sent i torsdagskväll var jag lite orolig för hur fredagspromenaden skulle bli. Men den oron kunde jag släppa på fredag morgon, strålande solsken och klarblå himmel! Helt underbart väder för en promenad till rastgården. Och att det var fint väder avspeglade sig på antalet deltagare! Många blev vi! =)

Gränby rasthage


Bell löper och fick titta på från utsidan


Datcha kommer och håller Bell sällskap en stund


Elisabeth och Theres i täten påväg tillbaka för fika på UHAC:s klubbcafé


Många var vi! =)

Jättemysig promenad med en trevlig avslutning inne på klubbkaféet då födelsedagsbarnet Maggan bjöd oss på smarrig princesstårta! =D

Nästa vecka blir det promenad igen kl.13 och då hoppas vi på lika vackert väder igen!

Hälsningar,
Theres

Uppehåll imorgon

Hallå allihopa!
Jag tänkte bara påminna om att det inte är något passivitets/socialiseringsträning i morgon. Nästa söndag däremot, den 20 mars, så intar vi UHAC igen! Hitintills är det 7 anmälda har jag för mig vilket betyder att det endast är tre platser kvar för de som är intresserade.

Om det är någon som känner sig osäker på vad vi gör på söndagarna så tänkte jag ge en snabb och konkrek beskrivning:
Dessa tillfällen är till för att de hundar som har svårt att slappna av när det är andra hundar i grupp ska få en möjlighet att göra det. Det kan vara pga många olika anledningar som hundarna kanske är mer intresserade av varandra än att ligga bredvid oss och när vi fikar. Det kan vara att hunden är osäker och då börjar skälla i närheten av andra, eller att hunden är väldigt glad och framåt och vill leka med alla. Målet är att träna de hundar som behöver det på att kunna ta det lugnt. Vi gör detta genom en kort promenad innan och sedan fika inne på UHAC. I och med att varken hundsimmet eller caféet är öppet så är vi helt ensamma och behöver inte oroa oss för att andra ska springa förbi utan vi kan i lugn och ro njuta av en trevlig stund tillsammans! Vi tar även upp frågor som deltagarna hjälps åt att svara på. Vi har t.ex. diskuterat osäkerhet, hundar som skäller, hundar som hoppar över staket när andra går förbi.. ja, alla frågor är välkomna!

Och såklart är alla välkomna! Men som sagt, det är den 20 mars som nästa tillfälle är!

Vi ses då,
Elisabeth

Fredag 11/3

Imorgon (fredag) är det promenad igen! Kl.13.00 möts vi utanför UHAC på Björkgatan 4. Imorgon promenerar vi bort till Gränby rasthage där de som vill har möjlighet att släppa sina hundar på inhägnat område. Vi promenerar sedan tillbaka och fikar tillsammans på caféet.

Det brukar vara bra uppslutning på dessa promenader, så det är ett perfekt tillfälle att träna din hund att gå tillsammans med andra. Vi tvåbenta brukar få väldigt trevligt tillsammans, ett tillfälle att knyta kontakter och lära känna nya vänner!

Hör gärna av dig till Margaretha Björkman om du vill dyka upp, tel 073-763 26 60 eller via mail [email protected].

Hälsningar,
Theres

Rallylydnad i regn och mörker

Sol och vackert väder under dagen och ihållande duggregn på kvällen! Är det inte typiskt? Fem tappra deltagare var vi trots allt idag när träningen drog igång vid 18.00 ute på UHAC:s parkering. Vi började med att repetera lite grundläggande regler så som att målet under tävling är att genomföra banan så korrekt som möjligt med skyltarna som enda instruktion. Domaren ger endast tecken för start. Hunden behöver inte befinna sig i korrekt fotposition, men den ska befinna sig under förarens kontroll. Det är tillåtet att obegränsat använda både röst- och/eller teckenkommandon, dvs man får prata, klappa i händerna eller använda andra uppmuntrande ord/läten. Upprepade kommandon påverkar inte bedömningen. Det är däremot inte tillåtet att ge tillrättavisande eller åthutningar. Föraren får inte heller medvetet röra vid hunden. Teamet ska utstråla glädje och samarbete! Vi konstaterade att under träning är godis, leksak och annan på tävling förbjuden belöning, tillåten, MEN att ordet "nej" och andra tillsägelser bör undvikas även på träning! Anledningen är att det annars lätt kan slinka ur av bara farten på tävling också!

Exempel på skyltar vi övade på under dagens träning.

Exempel på skyltar vi tränade på idag.

Vi byggde även upp en liten bana, ca 10-12 skyltar, för att få känna på hur det känns att sätta ihop momenten och få hunden att behålla koncentrationen lite längre!

Efter träningen var det väldigt skönt att få komma in på caféet och värma sig med lite fika! =)

Svårt att se texten på bilden? Här är en direktlänk till alla skyltar med tillhörande momentbeskrivning i Nybörjarklassen: http://www.rally-lydnad.se/regler/regler_2011/Rallylydnad_Mom_Nyborjarklass.pdf

Hälsningar,
Theres

Ni missar inte kurssidan?

Tänkte bara påminna om att kurssidan på UHAC under de senaste dagarna har uppdaterats flitigt! Ett urplock av vad som har kommit upp:
  • Nya tider för klickerkurs
  • En ny vardagslydnadskurs
  • En valpkurs på dagtid för de som har tid då
  • Temadagar i utställning och inkallning
Se till att hålla koll på allt det roliga som dyker upp!


Hälsningar,
Elisabeth

Tipspromenad och hundloppis!

Söndagen den 3 april kommer en tipspromenad och en hundloppis hållas på UHAC! Tipspromenaden kommer starta 12.00-13.00 och den kommer ta ungefär en timma att ta sig runt. Prisutdelning till denna sker sedan fram mot 14.45 med fina priser! Det kommer då också finnas hundloppis där alla som vill kan ställa upp ett bord (anmälan till [email protected] först) och sälja det som man har till övers! I övrigt kommer det finns korvgrillning och fika i caféet. En härlig söndag på UHAC helt enkelt med mycket skoj! Så boka upp den 3 april och kom förbi!

Hälsningar,
Elisabeth

Träningsgrupp i Rallylydnad!

Tränar du och din hund rallylydnad? Kanske tävlar eller bara tränar för att det är kul? I morgon, onsdagen den 9 mars, finns det möjlighet att hänga på träningsgruppen i rallylydnad. Kl. 18.00 är det samling utanför UHAC. Det är helt gratis att vara med på träningen. Det kommer inte finnas några utbildade instruktörer, utan idén med träningsgruppen är att deltagarna ska kunna hjälpa varandra med problem som har uppstått eller uppstått eller bara att ge en möjlighet till alla att träna med andra hundar i närheten.

Anmälan sker senast kl. 16.00 samma dag till Theres ([email protected] eller 070-409 24 19) eller till Lovisa ([email protected] eller 073-600 55 99).Vi trotsade mörket!

När det fortfarande var ljust vid 17 hade jag en dröm om att det skulle vara ljust även vid 18.30 när den Öppna Träningen började - men tji fick jag! Det var bäckmörkt! Fyra stycken var vi som trots allt trotsade mörkret och nollgraderna och samlades utanför UHAC innan vi gick bort mot Celsiusskolan och hittade en flaggstång som det var välsandat runt omkring. Där började vi med att gå slalom mellan varandra. Otroligt bra träning för hundarna att behöva fokusera på oss och inte på de andra! Gick otroligt bra, gjorde lite olika varianter av det en stund innan det blev dags att bryta av med annat. Då försvann alla åt olika håll, Theres, Bell, Lovisa och Cinna gick och tränade lite sökruta, Christina och Oliwer lånade mitt burklock och tränade tasstarget och jag och D fortsatte med vårt klickande. Sen blev det mer sökruta för oss alla och det blev lite slalom mellan koner. Det som vi alla kände för helt enkelt! Som vanligt avslutade vi inne på UHAC med lite fika. Häng på nästa vecka och träna det som du behöver!Tre trötta mattar och en hund i bildLovisa ger Cinna lite mjukost som belöningOliwer, otroligt stor och ståtlig!Datcha som är världens sämsta modell och Bell som inte tyckte livet är så kul med trosa på..Men det är en snygg trosa!Och Cinna som hellre låg några meter bort än precis bredvid matte

Hälsningar,
Elisabeth

Sökhelg!

Den 26-27 mars kommer Karin "Blomman" Blom hålla en sökhelg för de intresserade på UHAC. Det kommer vara två dagar fyllda av sökträning! Som det ser ut idag så är det inte riktigt bestämt vart det kommer att hållas, det beror på vart snön försvinner först, men antagligen blir det runt Enköping eller Tärnsjö. Om du är intresserad så sker anmälan som vanligt till [email protected] och priset för denna helg är 700kr (lunch ej inkluderat). Ett perfekt tillfälle att fördjupa sökkunskaperna lite!


Öppen träning 7 mars

Imorgon är det dags för det tredje tillfället med öppen träning! Det jag tänkte att vi ska träna på i morgon är framförallt hundmöten och sen lite lydnad/rally-lydnad. Om det är någon som har något annat som ni vill träna på så är detta absolut ett tillfälle att göra det på! Idéer tas gärna emot! Anmäl er senast kl. 17.00 till mig på 0703-432 480 eller [email protected]. Samling 18.30 utanför UHAC så tar vi en promenad bortåt till en ledig plan för att träna ostört.

Hälsningar,
Elisabeth

Dagens passoc


Dagens deltagargäng

Idag var det dags igen! Kl. 12.30 var jag och Theres på UHAC och började förbereda inför dagens passivitet- och socialiseringsträning. Vid 13.00 hade 5 andra hundar dykt upp och vi kan oss ut på en promenad tillsammans. Riktigt härligt väder har det varit så promenaden var riktigt härlig! Vi såg till att gå långsamt så alla kunde hänga med i sin takt vilket funkade otroligt bra.Sen möttes vi upp av en till matte med hund utanför UHAC där vi passade på att ta en gruppbild innan vi traskade in på caféet allihopa. Theres hade spenderat natten med att baka och hennes bakning gjorde succé! Som hennes mamma som också var närvarande sa: varför har vi inte sett den talangen förut? Vi smaskade gott på chokladbollar och kladdkakemuffins med vit choklad (finns kvar på caféet för den som är sugen) samtidigt som vi pratade allmänt hund. Ämnen som kom upp var hur man kan träna bort att de skäller när de ringer på dörren, hur man kanske kan få dem att sluta stjäla, att bygg upp en hunds självförtroende. Ja, en hel del kom upp på samtalstablån och det var riktigt kul! Alla delade med sig av erfarenheter och pratade på medan hundarna tog det lugnt. För de som varit där ett par gånger nu kan vi verkligen se en skillnad, de är mycket lugnare nu! Så otroligt roligt att se deras framsteg!


Fika inne på caféet, långbord så vi alla kan sitta tillsammans och prata


Theres dam Bell har lärt sig att slappna av i sällskap av andra hundar


Även stora hundar är knähundar


En mysig Bell och en Prince som är riktigt nöjd


Nykomlingen Rocky är också knähund


Min tjej Datcha och Bell passade på att busa lite och pussas lite


Hälsningar,
Elisabeth

Dagens promenad

Kl 13.00 hade hela 10(!) hundar samlats utanför UHAC för dagens promenad så vi var ett rejält gäng som gav oss iväg på en runda i Sala backar. Det går lite långsamt ibland när man är 10 stycken att ha koll på men det verkade som att de flesta tyckte det var mysigt. Tyvärr var inte vädret på vår sida idag, ganska grått och tråkigt men det var i alla fall inte kallt utan riktigt härligt värmemässigt. Det blev en härlig promenad med trevlig fika efter! 10 hundar inne på caféet, det är en del!Dagens gäng som tog sig ut.Även stora hundar kan rulla på golvetMånga stora hundar var det vilket är riktigt mysigt!

2 platser kvar!

På söndag är det Passivitet/Socialiserings träning igen. Det finns i skrivande stund 2 platser kvar till tillfället, så skynda dig att anmäla dig om du är intresserad! Vi börjar med en kort promenad som sedan följs upp med fika på caféet. Kostnad: 40kr inklusiver kaffe/te/saft. Brukar vara väldigt populärt, omtyckt och välbesökt!

Anmälan sker till Theres på [email protected] eller 070-409 24 19 eller till mig (Elisabeth) på s.[email protected] eller 070-343 24 80. Först till kvarn gäller!

Fredag 4/2

Imorgon är det dags för promenad för de som vill igen! Kl. 13.00 möts vi upp utanför UHAC på Björkgatan 4 och utgår därifrån sedan på en ungefär en timma lång promenad. Brukar vara riktigt mysgt och bra uppslutning så vill du ha sällskap på promenaden eller träna på att gå tillsammans med andra är promenaderna ett toppentillfälle! Hör gärna av dig till Margaretha Björkman om du vill dyka upp, tel 073-763 26 60 eller via mail [email protected].


/Elisabeth

Välkommen till UHACs blogg!

Ja, välkomna till UHACs blogg! Yvonne har tidigare bloggat mycket om UHAC på sin blogg (här) men jag fick en idé  om att vi skulle ha en blogg som enbart var UHACs, där vi skulle kunna skriva om vad som kommer hända, och vad som har hänt på klubben. Idén är att de som vill ska kunna få inloggningsuppgifter för att sedan uppdatera här. Så är du intresserad av att skriva, säg till och fråga bara efter inloggningsuppgifterna så fixar vi tillgång till bloggen snabbt!

Hälsningar,
Elisabeth


Om UHAC

Välkommen till UHACs blogg!
 
UHAC står för Uppsala Hund- och Aktivitetcenter som finns på Seminariegatan 29 i Uppsala. För mer information om vägbeskrivning, klicka här.
 
Här på bloggen kan du läsa om aktiviteter och kurser vi har haft och få en liten insyn i vad som sker på UHAC.
 
UHAC driver utbildningsverksamhet där vi utbildar hundar och deras förare inom en mängd olika grenar. Kika under "Läsvärt om kurser & temadagar" där vi samlat de inlägg skrivna om olika aktiviteter vi haft och har på UHAC.
 
Vill du veta mer, klicka på "UHAC" eller gå in på www.uhac.se

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
All text och samtliga bilder är tagna av och skrivna av medlemmar på UHAC och rätten tillhör dessa.