Livsviktig hundkurs
I tisdags var det dags för den andra kursen i Första-hjälpen-för-hund. En otroligt lärorik och kanske till och med en livsviktig kurs för oss med hundar. Under kursen gång får vi gå igenom många saker.
Det är mycket teori som täcks på en kväll med detta tema. Vad är normalt för hunden? Vilken temperatur, puls och hur många andetag är det som är normalt för en frisk hund? Hur kollar man pulsen, andningen och temperaturen?
Vad är det som är giftigt för hunden och vilka effekter har detta? Vad ska vi göra om hunden blir huggormsbiten? Stungen av en geting? Slickar på en padda?
Frågorna är många som deltagarna under denna kväll får svar på. Utöver dessa frågor så får vi också praktisk träning i att lägga olika förband. Vi får förslag på förband att lägga om hunden har skadat tassen lite och vi vill skydda såret mot envis slickningar och smuts utomhus samt hur vi lägger ett ordentligt bandage när det kan behövas. Vi får även tips på hur vi kan spälka hundens ben om den skulle bryta det fram tills dess att vi kommer till veterinär och andra tips på vad vi ska använda och när.
Bland det viktigaste som diskuteras är magomvridning. Vad är det? Varför är det livsfarligt? Hur märker man om hunden fått det? Och framförallt: vad ska vi göra?
Så vill du gå en riktigt, riktigt nyttig kurs som har möjligheten att en dag rädda din eller någon annans hund? Gå Första hjälpen kursen! Skicka in ditt intresse till [email protected] - fler tillfällen kommer komma!